Sursa imagine: tribuna.md

Anatol Țăranu: Dacă PLDM și PL nu votează integrarea europeană în Constituție, PDM rămâne singurul partid pro-european

Dacă PL şi PLDM nu votează pentru includerea integrării europene în Constituţie, PDM va rămâne singurul partid pro-european din Republica Moldova, iar ceilalți sunt niște pro-europeni de conjunctură. Opinia a fost exprimată de către analistul politic Anatol Ţăranu, în cadrul emisiunii Fabrika, de la Publika TV.

„Am încercat să conving niște persoane din PLDM ca vineri partidul să ia o decizie în favoarea votului pro-european, chiar dacă această inițiativă vine de la adversarul PLDM și PL. Ar putea să se întâmple ca votul de vineri din Parlament să pecetluiască destinul Moldovei pe muți ani înainte. Dacă nu se votează, PDM rămâne singurul partid pro-european din Republica Moldova, iar ceilalți sunt niște pro-europeni de conjunctură”, a declarat Anatol Ţăranu.

Ţăranu a mai spus că dacă vor vota împotrivă, PLDM şi PL vor fi stigmatizați pentru toată viaţa.

„Cei care nu vor vota această schimbare în Constituție, vor fi stigmatizați pentru toată viața. Pe dânșii, deocamdată îi duce mintea doar să se desolidarizeze de Plahotniuc, dar mintea nu le șoptește că, desolidarizându-se de Plahotniuc în asemenea fel, ei, de fapt, se solidarizează cu Dodon”, a precizat Ţăranu.

În cadrul aceleiuaşi emisiuni, analistul politic Vlad Darie a declarat că, dacă PLDM și PL nu își vor da votul, nu vor mai fi, cu certitudine, în Parlament.

„Este o chestiune foarte profundă. Dacă se întâmplă vineri o minune și se votează, totuși, este al doilea lucru ca importanță după Declarația de Independență. Dacă PLDM și PL nu își vor da votul, nu vor mai fi, cu certitudine, în Parlament. Acești deputați vor regreta încă mult timp, pentru că este o șansă istorică să se reabiliteze cumva”, a spus Darie.

Autor: timpul.md
12.10.2018 Opinii
1337
0

Comentarii 5

 • Ion:

  D. Taranu, nu mai cetateni care II socot pe demorati Europe ni! Cu excepta unor "analisti"???!

  12.10.2018 12:47
 • Tatiana:

  Si fara Taranu noi stim ca doar democratii sunt pro-europeni, ca restul toti stau linga Dodon si Usatii.

  12.10.2018 13:55
 • Dorin:

  Cel mai interesant este ca anume acestia PL si PLDM au hranit poporul cu minciuni de integrare in doua mandate, dar cind a ajuns timpul sa treaca la fapte si sa faca un pas inainte spre integrare refuza la acesta.

  12.10.2018 15:30
 • Dorin:

  Cel mai interesant este ca anume acestia PL si PLDM au hranit poporul cu minciuni de integrare in doua mandate, dar cind a ajuns timpul sa treaca la fapte si sa faca un pas inainte spre integrare refuza la acesta.

  12.10.2018 15:32
 • Ungureanu:

  În schimb PL va rămâne un partid al Unirii, mai nou - și PLDM.
  Mai crede oare cineva în „unirea” de care a făcu uz Ghimpu atâția ani prin vorbe și lozinci unioniste?! Da, când nu-i „convenea” Unirea, apela la „integrarea europeană”.
  Ciudați și fără pic de responsabilitate sunt unii politicienii!

  12.10.2018 16:57