Sursa imagine: romaniatv.net

Analiștii politici Anatol Țăranu și Vlad Darie susțin includerea integrării europene în Constituție: Este salvarea noastră

Votul pentru includerea integrării europene în Constituție este unul pentru identitatea noastră europeană. De această părere este comentatorul politic Vlad Darie. Opinia a fost exprimată la emisiunea Fabrika de la Publika TV.

„Am citit aproape toate comentariile față de inițiativa PD de a modifica Constituția. Dezbaterile acestea sunt puțin deplasate. Acum se votează identitatea noastră europeană. De aici derivă foarte multe lucruri. Integrarea europeană este salvarea noastră”, a declarat Vlad Darie.

La rândul său, analistul politic Anatol Țăranu spune că includerea integrării europene în Constituție ar facilita parcursul european al Republicii Moldova şi ar face ca acest vector să devină ireversibil.

„Introducerea unei asemenea sintagme în Constituție, indiscutabil, dacă nu ar facilita parcursul european al ţării, cel puțin ar face dificilă încercarea de a dezbate Republica Moldova de pe acest drum, în cazul în care la guvernare în R. Moldova ar putea să vină forțele antieuropene”, a declarat Anatol Ţăranu.

Autor: SV
12.10.2018 Actual
463
0

Comentarii 1

  • Andrei:

    E timpul ca deputații să înțeleagă că introducerea în Constituție a integrării europene, este în primul rînd pentru cetățeni, de aceea ar fi bine să lase interesele de partid și să voteze pentru viitorul țării.

    12.10.2018 21:15