Sursa imagine: moldpres.md

Sectorul unui râu care trece prin Vulcănești, reabilitat cu susținerea UE

Un sector al râului Cahul, care trece prin orașul Vulcăneşti, a fost reabilitat datorită unui proiect finanţat de Uniunea Europeană. Astfel, va fi evitată inundarea mai multor gospodării care aveau de suportat consecinţele precipitaţiilor.

Primarul orașului Vulcănești, Victor Petrioglo, a afirmat că din cauza inundațiilor administraţia pierdea anual peste două milioane de lei, adică aproximativ 15% din bugetul local. „Prin proiectul de curățare a albiei am rezolvat problema inundațiilor, noroiului și a infecțiilor generate de toate deșeurile aruncate pe malul râului", a precizat Victor Petrioglo.
 
Costul total al proiectului de curățare și amenajare a râului Cahul este de circa 127 mii de euro, dintre care 70 mii de euro au fost oferiți de Uniunea Europeană, iar diferența a fost acoperită din bugetul UTA Gagauz-Yeri și cel al comunității. 
 
Din acești bani, au fost curățate malurile râului, a fost adâncită albia și au fost construite căi de acces la râu. Următorul pas este crearea unei zone de agrement pe marginea râului Cahul.
 
Lucrările de la Vulcăneşti au fost posibile cu asistența Uniunii Europene, oferită prin programul „Susținerea agriculturii și dezvoltării rurale în UTA Găgăuzia și raionul Taraclia” (SARD), implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare. SARD are un buget total de 6,5 milioane de euro și intenționează să intensifice colaborarea dintre autoritățile centrale și cele locale, precum și dintre organizațiile regionale din UTA Gagauz-Yeri și raionul Taraclia.
Autor: Moldpres
12.10.2018 Actual
461
0

Comentarii 0