Sursa imagine: sputnik.md

Guvernul și-a recunoscut vina pentru încălcarea drepturilor unei femei din Strășeni, căreia îi va achita 7,5 mii de euro

Guvernul va achita unei femei din Străşeni 7500 de euro pentru investigarea şi judecarea defectuoasă a unui caz de viol.

Potrivit surselor din cadrul organizaţiei Promo-LEX, citate de Infotga, Guvernul şi reclamanta au încheiat un acord amiabil, astfel că Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a decis radierea de pe rol a plângerii reclamantei.
 
Femeia a fost violată de un consătean în 2012. Deşi femeia a solicitat acordarea unui prejudiciu moral echitabil pentru a compensa prejudiciile cauzate prin infracţiune, Judecătoria Străşeni a decis acordarea unei despăgubiri morale în sumă de 3 mii de lei, iar agresorul a fost condamnat la trei ani de închisoare. Curtea de Apel însă a decis aplicarea unei pedepse cu închisoarea cu suspendare condiţionată, agresorul fiind pus în libertate. 
 
Femeia s-a plâns la CEDO, deoarece a considerat că această compensaţie este una umilitoare. În acelaşi timp, deoarece agresorul se afla în libertate, femeia a continuat să fie supusă atacurilor de partea lui.
 
După proceduri îndelungate, care au durat până în vara anului 2018, Guvernul a decis să meargă pe cale amiabilă şi să-i plătească femeii 7,5 mii euro pentru prejudicii morale şi costuri judiciare.
Autor: Infotag
12.10.2018 Actual
674
0

Comentarii 0