Sursa imagine: radiochisinau.md

Mai mulți muncitori din Corjova au fost reținuți

Comisa Unificată de Control (CUC) s-a întrunit ieri la Bender într-o ședință prezidată de conducătorul Delegației Republicii Moldova, comunică Moldpres cu referire la Biroul politici de reintegrare.

Comisia a audiat raportul săptămânal al Comandamentului Militar Întrunit privind situația din Zona de Securitate în perioada 3-9 octombrie 2018.
 
În cadrul dezbaterilor, Delegația Republicii Moldova și membrii CUC au examinat o declarație cu privire la un nou caz de încălcare de către structurile de forță transnistrene a drepturilor și libertăților cetățenilor în Zona de Securitate.
 
Declarația se referă la cazul din 3 octombrie a.c., când au fost reținuți muncitorii SRL „Contava Com”, care efectuau lucrări în satul Corjova, raionul Dubăsari, în cadrul unui proiect social de amenajare a acestei localități.
 
În contextul incidentului menționat, Delegația Republicii Moldova a intervenit repetat cu propunerea de a elabora în comun un nou mecanism de activitate a Comandamentului Militar Întrunit, care să asigure reacționarea operativă a observatorilor și comandamentelor militare din cadrul Misiunii de pacificare în cazul acțiunilor nelegitime desfășurate în Zona de Securitate de către structurile de forță și formațiunile paramilitare neatribuite Forțelor de Menținere a Păcii.
 
Tot, astăzi, în cadrul ședinței, la propunerea Chișinăului, CUC l-a aprobat în calitate de expert pe comisarul-șef Liviu Baziuc, șef al Inspectoratului Național de Patrulare al Inspectoratului General al Poliției al MAI al Republicii Moldova.  
 
Următoarea ședință a CUC va avea loc pe 18 octombrie 2018.
Autor: Moldpres
12.10.2018 Actual
1228
0

Comentarii 1

  • ion:

    armata rusa la gara trenul asteapta

    12.10.2018 08:28