Sursa imagine: tribuna.md

Nicolae Negru: Nu observă cei de la PAS că Năstase se comportă de parcă nu mai are nevoie de Maia Sandu, de parcă ea ar fi asistenta lui?

Liderul PPDA, Andrei Năstase, nu prea mai are nevoie de serviciile colegei sale din PAS, Maia Sandu, după alegerile locale din iunie. Editorialistul Ziarului Naţional, Nicolae Negru, remarcă faptul că Maia Sandu este tratată, de fapt, ca o asistentă a lui Andrei Năstase.

“Nu observă cei de la PAS că Năstase se comportă de parcă nu mai are nevoie de Maia Sandu, de parcă ea ar fi asistenta lui, pentru a-l ajuta să-și îndeplinească rolul hărăzit de providență? (De aici, probabil, și atitudinea sa protectoare, superioară, jenantă, în dimineața zilei de 27 august, la monumentul lui Ștefan cel Mare.) Într-un mesaj adresat „oamenilor deșteptați ai Moldovei” după protestele din 26-27 august, el nici nu pomenește numele PAS sau Maia Sandu, în schimb se autopropune ca model, îndeamnă cetățenii, în stilul său pompos, ieftin-zornăitor, să „reziste” ca el”, scrie Nicolae Negru, într-un articol publicat astăzi.

Editorialistul taxează şi aroganţa liderului PPDA, care s-a autoproclamat drept lider al opoziţiei.

„Ştiu că e dificil să rezişti, ştiu că uneori e aproape imposibil. Dar cursul istoriei ne obligă să ne ridicăm deasupra firii omeneşti şi să perseverăm. Sunt într-o luptă infernală cu mafia de la guvernare pe parcursul a 7 ani de zile” (sublinierea ne aparține –n.r.), afirmă Năstase cu o modestie care până acum îl caracteriza doar pe Mihai Ghimpu. Nu credem că Maia Sandu va putea ține pasul cu un „erou” care, iată, e pe baricade din 2011! A luptat în surdină, s-a sacrificat, fără să fi informat poporul!”, mai scrie Negru.

În acelaşi articol, Nicolae Negru pune la îndoială şi faptul că PAS sau PPDA ar reprezenta adevărata schimbare în Republica Moldova.

“Cât de noi sunt partidele noi? Care dintre noile partide cu șanse electorale pot fi considerate noi în adevăratul sens al cuvântului, adică finanțate în mod transparent și organizate pe principii europene? PPDA? Știe cineva de unde ia Năstase banii și cine trage sforile în partid, „măturându-i” pe cei indezirabili, așa încât toată „echipa” pepedaiștilor s-a redus la trei persoane?”, se întreabă edirorialistul citat

În aceeaşi situaţi este şi PAS, formaţiune derivată din PLDM, al cărui fost lider, Vlad Filat, este încarcerat pentru corupţie.

“PAS? Da, dacă judecăm după modul de finanțare. Dar decizia de a-l sprijini pe Năstase în alegerile din Chișinău a venit din afara partidului, cu mijlocirea unei fundații dubioase, finanțate, dacă e să credem serviciilor secrete poloneze, de ruși.

În 2009 un lider se „califica” fără probleme, toate „păcatele” precedente i se iertau, dacă declara „Moldova fără Voronin, Moldova fără comuniști”, azi se acționează la fel, numele Voronin fiind înlocuit cu numele Plahotniuc. „Filtrul” Maiei Sandu s-a dovedit ineficient în fața „argumentului” că Năstase luptă împotriva lui Plahotniuc și e nevoie de „solidaritate”, de „coeziune” în fața „dușmanului comun”. Ura a învins rațiunea”, conchide Nicolae Negru. 

Autor: Ion Vasilos
24.09.2018 Opinii
2457
0

Comentarii 1

  • Alexei:

    PAS cu DA sînt partide separate, declară că la alegeri merg împreună(posibil), dar după alegeri rămîne o necunoscută, Oare Năstase are vreo înțelegere cu Dodon, fost partener de protest?

    24.09.2018 17:16