Sursa imagine: Ziarul National

Premierul Filip INSISTĂ pe candidaturile Silviei Radu și Nicolae Ciubuc: „Deja devine un exercițiu ridicol”

Premierul Pavel Filip susține că va înainta repetat candidatura Silviei Radu pentru funcția de ministru al Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, dar și pe cea a lui Nicolae Ciubuc la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, chiar dacă președintele Igor Dodon a anunțat că nu va semna decretele de numire a acestora.

„Îmi pare rău că s-a ajuns iar la un refuz. Din punctul meu de vedere, președintele trebuia să acționeze mai bine de data aceasta. Dânsul dă dovadă că nu respectă Constituția. Deja devine un exercițiu ridicol, pentru că a neglija prevederile Constituției nu este tocmai cea mai bună metodă”, a declarat astăzi premierul Filip la Bulboaca, Anenii Noi, unde a asistat la exerciţiul „Scutul de Foc 2018”.

Prim-ministrul subliniază că nu va renunța la cele două candidaturi, despre care Igor Dodon a afirmat că nu ar fi profesioniste.

„Vom merge repetat cu aceste candidaturi. Dacă nu vor fi aprobate, atunci ne vom adresa Curții Constituționale. Prin intermediul suspendării, așa cum a mai fost, vom aproba acești miniștri. Îmi pare rău că așa se întâmplă. Ne-am dori o colaborare mai bună între instituțiile statului”, a conchis Filip.

De cealaltă parte, Igor Dodon spune că cei doi miniștri propuși de PD nu ar fi competenți și nu intenționează să semneze decretele de numire. „Dacă-i vor atât de mult, să și-i numească ei prin mascaradă de 5 minute, cum au mai făcut-o. Eu nu voi accepta șantaje și ultimatumuri din partea majorității parlamentare, care folosește instituțiile puterii ca instrument de presiune. Nu-mi schimb opinia odată luată și nu voi ceda presiunilor”, a spus șeful statului în această dimineață.

 

Autor: ziarulnational.md
20.09.2018 Actual
501
0

Comentarii 3

 • Dima:

  Cum o fost un preșidinte vai de capul lui așa și o rămas, care nu a făcut nici o schimbare spre binele RM, în schimb stă bot la bot cu PAScuDA. Plus la asta pune bețe în roate guvernării în dezvoltare Statului

  20.09.2018 16:17
 • Mihaela:

  Doamne fereste de asa presedinte! Nu vrea sa lucreze nimic , si doar vrea sa manince capsuni si sa cinte cu Kirkorov! Vai de capul celor ce l-au votat!

  20.09.2018 17:21
 • Serafim:

  Daca lui Dodon nu ii place, pai sa fie DEMIS nu suspendat ci DEMIS!

  20.09.2018 17:39