Sursa imagine: infotag.md

Reprezentanții Rusiei și Transnistriei pledează pentru desfășurarea întâlnirilor „5+2” în mod sistemic și regulat

Potențialul Reuniunii permanente în formatul „5+2” trebuie să fie pe deplin utilizat, iar întrevederile trebuie organizate „în mod sistematic și regulat”. Această opinie a fost exprimată joi de ministrul afacerilor externe al autoproclamatei RMN, Vitalii Ignatiev, și Ambasadorul cu misiuni speciale al Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse, Serghei Gubarev, care au discutat perspectivele de desfășurare a următoarei reuniuni „5+2”.

Potrivit site-ului pretinsului MAE al regiunii, citat de Infotag, la discuţii au mai participat şeful adjunct al Departamentul doi al ţărilor CSI al MAE rus, Vitalii Treapiţin, și ambasadorul special, cu rang de viceministru al afacerilor externe al Transnistriei, Ruslan Slobodeniuk.
 
În cadrul discuției a avut loc „un schimb detaliat de opinii privind aspectele actuale ale situației în procesul de negocieri dintre Transnistria și Moldova, cu accent pe realizarea acordurilor la care au ajuns părțile”. O atenție deosebită a fost acordată funcționării mecanismului de participare a transportului auto transnistrean la traficul rutier internațional.
 
Totodată, a fost discutată „o gamă largă de aspecte ale interacțiunii bilaterale ruso-transnistrene în diferite domenii”. Interlocutorii au convenit să mențină „intensitatea contactelor în toate domeniile actuale ale activităţii comune”.
 
Amintim că reprezentantul special al președintelui în exerciţiu al OSCE, Franco Frattini, a declarat luni, la finele vizitei la Chișinău și Tiraspol, că următoarea rundă de negocieri în problema transnistreană în formatul „5+2“ va avea loc „numai cu condiţia obținerii unor rezultate semnificative în dialogul dintre părți”.
Autor: Infotag
14.09.2018 Actual
710
0

Comentarii 2

  • andrei:

    doar așa se poate întregit țara înapoi! guvernarea face tot posibilul ca să organizeze reintegrarea!

    14.09.2018 14:13
  • Ion:

    Totodata cei din Transnistria nu trebuie sa uite de conditiile impuse si sa le realizeze la timp , deoarece staruinta trebuie sa vina din toate partile!

    14.09.2018 14:50