Sursa imagine: moldova24.info

STOP FALS! Minciunile fruntașilor PPDA și PAS, demascate: au folosit o poză veche de câțiva ani ca să obțină puncte electorale din cazul turcilor expulzați

Propagandiștii Platformei DA și ai Partidului Acțiune și Solidaritate folosesc imagini false care să provoace un impact emoțional asupra moldovenilor, în încercarea lor de a obține dividende politice din expulzarea cetățenilor turci.

Falsul a fost demascat de către bloggerul Anatolie Chirilov. Acesta a demonstrat că imaginea promovată intens de activiști și trollii lui Andrei Năstase și Maia Sandu e veche de câțiva ani și nu are nicio legătură cu turcii expulzați din Moldova.

”Imaginea folosită, reprezentând mai mulți bărbați, maltratați fizic, cu mai multe hematoame, cu capete bandajate și cu fețele însângerate, oferă, totodată și vectorul urii față de persoana pe care trebuie să și-o crească, fiind alăturată imaginea speakerul Parlamentului, Andrian Candu”, scrie bloggerul.

Potrivit lui, printre promotorii falsului dat este propagandistul alianței PAS/PPDA, Alexandru Cozer. Postarea lui a fost tirajată de numeroși troli plătiți de PAS și PPDA.

”În realitate, imaginea folosită este din știrile apărute cu ani în urmă în prestigioasele portaluri de știri, precum Mirror.co.uk, dar și la CNN. Această imagine fiind atașată la știrea despre lovitura de stat din Turcia, unde au fost reținuți mai mulți soldați și judecători, suspectați de sprijinul revoltei ce a avut urmări foarte grave – în jur de 300 de morți și 1500 de răniți”, arată Chirilov, care a prezentat pe blogul său și capturi din știrile presei internaționale.

”Această analiză pe care am făcut-o nu poate cuprinde nici măcar 5% din procente din distribuirile făcute de către martorii PAS cu DA și nici 1% din comentariile celor lăsați influențați de această poză falsă.  Cu atât mai mult că manipulatorii și instigatorii la ură au un dispreț  față de oameni, considerându-i doar o adunare de indivizi, pe care-i pot controla și folosi pentru satisfacerea necesităților personale sau de grup”, conchide bloggerul.

Autor: moldova24.info
12.09.2018 Actual
771
0

Comentarii 3

 • Vova:

  Niște mincinoși ordinari, care doar știu să atace și să se victimizeze. Proiecte care ar dezvolta țara, ioc.

  12.09.2018 20:51
 • Rustin:

  E ceva normal pentru PAScuDA, ei pe asta și își mențin imaginea, pe falsuri și propagandă ieftină.

  12.09.2018 21:11
 • Andrei:

  Si tu Vova, si tu Rustin nu vreti sa ganditi singuri, cu capul vostru, ori nu-l aveti si va lasati manipulati de Chirilov, ori mai degraba sunteti trolii PD-ului si sunteti pusi sa turnati zoi in capul opozitiei.Ia uitati-va aici.Imaginea e veche, adevarat. Si in imagine nu sunt profesorii turci expulzati din Moldova, tot e adevarat.Dar autorul Alexandru Cozer nici nu spune asta in articolul sau.Cititi articolul voi singuri si veti vedea. El face trimitere la aceasta imagine si ii arata lui Candu ce se va intampla cu acesti profesori turci pe care i-a expulzat .Adica , ei vor nimeri tot acolo si se va intampla tot asa cum s-a intamplat cu cei din imagine. Caci , cei din imagine sunt turci maltratati de regimul Erdogan in urma asa zisei lovituri de stat esuate din Turcia.

  13.09.2018 01:09