Sursa imagine: anp.gov.md

FOTO. Condamnații la detenție pe viață de la penitenciarul din Rezina și-au revăzut familia

Condamnații la detenție pe viață din Penitenciarul nr. 17 din Rezina s-au bucurat joi, 6 septembrie, de cel mai prețios dar din viața lor: reîntâlnirea cu familia, rudele și persoanele apropiate.

Peste 90 de persoane, dintre care 20 de copii, au pășit pragul instituției, nerăbdători să-i revadă pe cei de dincolo de gratii. După lungi așteptări, cu profunde emoții și dor, aceștia și-au îmbrățișat ființele dragi, fără de care pierd ultima speranță din viața lor, depănând amintiri frumoase, care i-au făcut pe deținuți să trăiască clipe plăcute și să uite pentru moment că se află în spatele sârmei ghimpate.
 
Scopul acestei frumoase interacțiuni îl constituie reconsolidarea legăturii persoanelor private de libertate cu societatea civilă şi susținerea moralului acestora.
 
 
Plini de speranțe, deținuții s-au pregătit ca la carte și au venit în fața oaspeților cu un program artistic, prezentând un concert de sărbătoare, care a sensibilizat publicul până la lacrimi.
 
Revederea cu rudele reprezintă un sprijin moral și psihologic enorm pentru cei din detenție, iar apropierea de familie contribuie la menținerea liniștii sufletești, motivându-i să manifeste un comportament demn și are o influență benefică în viața cotidiană.
 
În prezent, în sistemul penitenciar din țară își ispășesc pedeapsa 122 de condamnați la detenție pe viață.
Autor: HotNews
07.09.2018 Istorii din MD
35073
0

Comentarii 0