Sursa imagine: Facebook

Blogger, după expulzarea câtorva cetăţeni turci din Moldova: Devine la modă isteria unora și isterizarea altora

Reacţia unor politicieni și a ONG-urilor afiliate lor la expulzarea câtorva cetăţeni turci din Republica Moldova este ipocrită, în viziunea bloggerului Eugen Luchianiuc. Într-un material publicat astăzi, acesta se întreabă de ce aceleaşi persoane nu s-au indignat la fel şi atunci când de pe teritoriul ţării au fost expulzaţi mai mulţi diplomaţi ruşi, la solicitarea politică a oficialilor europeni.

“Devine la modă expulzarea. Și devine la modă isteria unora și isterizarea altora. Îl țineți minte pe #rogozin? Era un vicepremier rus cu acest nume. V-ați bucurat toți când românii l-au trimis în origini, nu?

Țineți minte când Moldova a expulzat diplomații ruși la solicitarea ambasadei Marii Britanii? Îmi pare că tot cam ați aplaudat.

Expulzările au devenit o modă și azi a venit rândul celor de la Liceul Moldo-Turc. Doar că s-a ridicat chipeșul”, constată Eugen Luchianiuc.

Bloggerul afirmă că personalul liceului ”Orizont”, școală care face parte din rețeaua creată de clericul Fethullah Gulen, acuzat de Ankara că ar fi în spatele tentativei loviturii de stat eșuate din 2016, știa ce poate urma.
 

Autor: Ion Vasilos
06.09.2018 Opinii
3165
0

Comentarii 3

 • Tarnacop:

  Luchianiuc! Tare as vrea sa primesti un sut in fund, ca-i plina tara asta de sorheeni, potlogari si pupincuristi.Vrei sa spui, ca conducerea SUA, care nu-l extradeaza pe Gulen, mai putin respecta drepturile omului si principiile a democratiei ca stapanii tai ?

  06.09.2018 16:34
 • Dan:

  Prost mai ești! Acești cetățeni locuiau în Moldova de peste 20 de ani fără să fi avut probleme cu legea!

  06.09.2018 16:40
 • Ungureanu:

  Lovitura de stat, eșuată, este problema Turciei. Nu intru în detalii, chiar dacă Părintele Turciei a prevăzut și acest aspect - implicarea armatei.
  Nu-mi este clar, cum se leagă tentativa loviturii de stat cu activitatea islamistă a celor 7 cadre didactice de la Liceul „Orizont”?

  07.09.2018 12:49