Sursa imagine: blog.gandrabur.md

Blogger: PAS şi PPDA au încălcat legislatia cu privire la întruniri

Manifestaţiile organizate de PAS şi PPDA în zilele de 26 şi 27 august nu au fost notificate prealabil. Bloggerul Corneliu Gandrabur scrie, într-un material publicat astăzi, că nu există o informare prealabila si o autorizatie legala pentru acţiunea din 27 august 2018.

“Mai mult, #PAScuDA nu au notificat autoritatile nici despre protestul din 26 august, ei alăturându-se protestului anunţat de fostul partid de guvernamant PLDM, condus anterior de condamnatul definitiv Vlad Filat”, notează autorul citat.

Gandrabur consideră că PAS şi PPDA au încălcat legislatia cu privire la întruniri şi au blocat intenţionat spaţiul din faţa monumentului lui Stefan cel Mare, cu scopul de a invrăjbi oamenii.

“În acest context, masurile intreprinse de catre poliţie au fost perfect legale şi întru restabilirea ordinei publice, mai cu seamă că actiunea de protest nu a fost notificată. Legal, potrivit art.10 din Legea intrunirilor, alin. (1), orice persoană care intenţionează să desfăşoare o întrunire notifică în scris, printr-o declaraţie prealabilă, autoritatea administraţiei publice locale din unitatea administrativ-teritorială respectivă cu cel puţin 5 zile înainte de data desfăşurării întrunirii. În cazul dacă protestul a fost totusi unul spontan, #PAScuDA urmau să anunţe autorităţile în ziua respectivă cel puţin verbal, aşa cum este stabilit în art.12 din legea nominalizată mai sus”, conchide Corneliu Gandrabur.

Autor: Ion Vasilos
31.08.2018 Opinii
2888
0

Comentarii 1

  • Tarnacop:

    Handrabura nu s-a autosesizat pe faptul ca hotul Sor si secretara lui Tauber a spurcat PMAN ?

    31.08.2018 12:44