Sursa imagine: dailymail.co.uk.

Ojă cu gel? Mai bine nu! Efectele devastatoare pe care oja pe poate avea asupra întregului corp

Manichiura cu gel sau cea acrilică a devenit un ritual lunar în rândul femeilor care vor să aibă mereu unghii impecabile. Puține știu însă că acest tip de manichiură poate fi extrem de periculos. Chimicalele folosite în oja acrilică și în cea cu gel duc la apariția unei epidemii alergice, avertizează Asociația Britanică de Dermatologie (BAD).

Numeroase femei sunt alergice la metacrilat, una dintre cele mai periculoase substanțe găsite în aceste produse, fără măcar să știe. Acest compus slăbește unghia și poate duce la erupții cutanate severe, susțin specialiștii.  Reacțiile pot fi mai grave dacă aceste substanțe sunt folosite acasă sau de către persoane nespecializate.  

„Este un fenomen întâlnit în toată Europa, care afectează tot mai multe femei. Este important ca ele să știe că pot dezvolta alergii din cauza unghiilor false. Acestea sunt mai greu de depistat pentru că simptomele nu apar mereu la mâini", a declarat medicul David Orton.  

Altfel spus, reacțiile pot apărea în toate zonele cu care unghia intră în contact: față, ochi sau chiar organele genitale. În cazurile extreme, apar și probleme de respirație sau transpirație excesivă a mâinilor.

Metacrilatul se găsește și în vopseaua de păr sau în ruj.

Autor: clickpentrufemei.ro
12.08.2018 Caleidoscop
1128
0

Comentarii 0