Sursa imagine: stirilocale.md

Peste două milioane de cetățeni străini au vizitat Moldova în prima jumătate a anului

Aproximativ două milioanele de persoane străine au traversat în ultima jumătate de an frontiera Republicii Moldova. Potrivit datelor oferite de Biroul Naţional de Statistică (BNS) numărul străinilor care au intrat în ţara noastră a înregistrat o creştere de 12,3% în raport cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Cei mai mulţi dintre ei, aproape jumătate, erau din România, iar cei mai puţini din Canada şi Grecia.
 
BNS precizează că la intrare în Republica Moldova au fost înregistrate 1,9 milioane de persoane. Cei mai mulți cetățeni străini, care au traversat frontiera de stat, au fost din România (59,2%), Ucraina (24,6%), Federația Rusă (7,4%), Bulgaria (1,7%), Italia (1,0%), Israel (0,7%), Germania, Turcia și Statele Unite ale Americii (câte 0,6%), Belarus (0,4%), Polonia și Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord (câte 0,3%), Portugalia și Franța (câte 0,2%), Canada și Grecia (câte 0,1%).
 
81,6%  din cetățenii străini au preferat să călătorească cu mijloace de transport auto, 16,7% pe cale aeriană și 1,6% cu mijloace de transport feroviar.
 
Totodată, în prima jumătate a anului curent a crescut cu 4,4 la sută și numărul cetățenilor care au ieșit din țară, numărul acestora constituind 2,6 milioane de persoane.
 
Mijloacele de transport auto au fost cele mai des utilizate pentru plecările în străinătate a cetățenilor Republicii Moldova, reprezentând 86,8% din numărul total de traversări.
Autor: trm.md
11.08.2018 Actual
996
0

Comentarii 0