Sursa imagine: ipn.md

Preotul Maxim Melinti a fost repus în dreptul de a săvârși liturghii

Preotul Maxim Melinti, paroh al Bisericii din satul Ghidighici, a fost repus în dreptul de a săvârşi liturghii, din data de 9 august. Decretul Mitropoliei Chişinăului şi a întregii Moldove a fost publicat de preot pe o reţea de socializare, scrie IPN.

Pe 21 iunie, Mitropolia l-a înlăturat pe preot de la oficierea slujbelor religioase, pe motiv că ar fi promovat și încurajat minoritățile sexuale. Pe 1 august, în cadrul unei conferințe de presă, preotul s-a pocăit public și a rugat Mitropolia să-i restabilească dreptul de a sluji și de a desfășura acțiuni de ordin liturgic, social și misionar. Totodată, preotul s-a angajat pe viitor să fie atent la replici și la acțiunile ce le face.
 
Preotul Maxim Melinti este cunoscut ca un bun activist civic. Deseori desfășoară acțiuni de caritate în sprijinul familiilor vulnerabile. La sfârșitul anului trecut, a luat premiul ONU pentru respectarea, promovarea drepturilor omului în Republica Moldova și abordare incluzivă și răsturnarea stereotipurilor în slujirea cotidiană. Totodată, s-a implicat activ în acțiunile de informare în rândul creștinilor cu privire la prevenirea infecției cu HIV/SIDA.
Autor: IPN
10.08.2018 Actual
1123
0

Comentarii 0