Sursa imagine: hepta.ro

Preşedintele Serbiei sugerează un compromis în ceea ce priveşte definirea frontierei cu Kosovo

Aleksandar Vucic, preşedintele Serbiei, a declarat joi că este pregătit să facă un compromis în ceea ce priveşte definirea frontierei dintre Serbia şi Kosovo, pentru a înceta conflictul dintre cele două ţări, relatează Reuters.
 
Normalizarea relaţiilor dintre autorităţile din Pristina şi cele de la Belgrad este o condiţie cheie pentru aderarea Serbiei la Uniunea Europeană, lucru prioritar pentru Guvernul ţării.
 
Cu ajutorul Rusiei, Serbia blochează şi aderarea statului Kosovo la Uniunea Europeană şi alte organizaţii internaţionale.
 
Până în prezent, autorităţile de la Belgrad au refuzat recunoaşterea independenţei statului Kosovo, fostă provincie sudică a Serbiei. În Constituţia Serbiei, Kosovo este declarat încă parte a ţării.
 
Serbia a pierdut controlul asupra Kosovo după raidurile aeriene NATO din 1999, la finalul unui conflict între armata sârbă şi insurgenţii separatişti kosovari soldat cu moartea a 10.000 de etnici albanezi. Alianţa Nord-Atlantică menţine 5.000 de militari în Kosovo. Rusia şi ţări din Uniunea Europeană, inclusiv România, nu recunosc independenţa Kosovo, proclamată în 2008.
Autor: Mediafax
10.08.2018 Actual
942
0

Comentarii 0