Sursa imagine: clickpentrufemei.ro

Uleiuri naturale pentru păr

Există mai multe tipuri de uleiuri care sunt foarte bune pentru îngrijirea părului tău. De argan, cocos, ricin, măsline sau jojoba, pot fi aplicate seara sau dimineața, pentru un aspect strălucitor și sănătos.

În sezonul estival, părul, la fel ca pielea, are nevoie de o îngrijire specială. Firele care se electrizează, șuvițele uscate, vârfurile despicate, sunt cele mai frecvente probleme. Pentru a repara părul uscat și fragil, pentru a-i da strălucire sau pentru a-i stimula creșterea, folosește uleiurile organice.

Uleiul de cocos hidratează
Datorită proprietăților sale, uleiul de cocos repară părul deteriorat și vârfurile arse, previne ruperea firului și stimulează creșterea. Persoanele care au părul creț îl pot folosi și pentru accentuarea cârlionților. Dacă ai scalpul gras, aplică uleiul doar pe lungimea firului de păr, evitând rădăcinile. Lasă să acționeze aproximativ o oră, iar apoi clătește părul cu șampon. Pentru un rezultat mai bun, tratamentul se face de 4 ori pe lună.

Uleiul de ricin regenerează
Este cunoscut pentru proprietățile sale de întărire și regenerare a părului lipsit de strălucire. Conține aminoacizi, vitamina E și acizi grași Omega-6, ce previn deteriorarea firelor de păr. Aplică-l în doze mici, deoarece ar putea să îngrașe foarte mult podoaba capilară. Poți pune câteva picături de ulei în flaconul de șampon sau în balsam.

Uleiul de avocado stimulează creșterea
Pentru păr fragil, deteriorat sau decolorat folosește uleiul de avocado. Bogat în acizi grași esențiali, vitaminele A, D, E, B6, magneziu și cupru, uleiul hrănește părul și stimulează creșterea. De asemenea, protejează părul de razele solare. Pentru un rezultat mai bun îl poți amesteca cu ulei de migdale sau ulei de măsline.

Uleiul de argan menține culoarea
Acest ulei bogat în vitamina E, acizi grași și polifenoli este ideal pentru părul deshidratat. Stopează căderea părului și reduce mâncărimile. Ajută la păstrarea îndelungată a culorii, fiind folosit în multe saloane de înfrumusețare. Dacă ai păr rebel, folosește ulei de argan, care îl lasă moale și ușor de coafat.

Uleiul de jojoba echilibrează secreția de sebum
La fel ca uleiul de cocos, uleiul de jojoba hidratează părul, oferă strălucire și tratează problemele scalpului uscat. Echilibrează secreția de sebum și poate fi folosit pentru toate tipurile de păr. Aplică-l pe scalp înainte de a spăla părul și lasă să acționeze aproximativ 30 de minute.  

Bine de știut!
Nu folosi uleiurile în cantități mari, deoarece pot îngrășa părul.

Autor: clickpentrufemei.ro
07.08.2018 Caleidoscop
1207
0

Comentarii 0