Sursa imagine: customs.gov.md

Serviciul Vamal a început raportarea semestrială

Serviciul Vamal a inițiat procesul de raportare privind activitatea pentru primul semestru al anului curent. Primele la raport au ieșit subdiviziunile autonome din cadrul Aparatului Central al Serviciului Vamal, responsabile de implementarea politicilor instituționale la capitolele juridic, integritate, resurse umane, IT, audit intern, relații internaționale, management strategic, finanțe, achiziții, regim intern și comunicare.
 
Responsabilii din cadrul subdiviziunilor vizate au raportat despre gradul de realizare a obiectivelor stabilite în baza Planurilor de acțiuni aprobate, precum și a altor activități survenite pe parcurs.
 
„Avem mai multe proiecte ambițioase în derulare în partea ce ține de modernizarea infrastructurii posturilor vamale, automatizarea proceselor și sporirea nivelului de pregătire profesională a angajaților din sistem. Este important să asigurăm realizarea în termen a tuturor acțiunilor preconizate, astfel încât să avansăm în modernizarea și eficientizarea activității noastre”, a fost mesajul adresat de Vitalie Vrabie.
 
Șeful Vămii a mai subliniat importanța armonizării legislației vamale, îndeosebi, în contextul demersurilor întreprinse pentru adoptarea noului Cod Vamal, ajustat la cel comunitar, precum și a Noului Sistem Computerizat de Tranzit, aplicarea căruia este condiționată de accederea la două Convenții internaționale de profil.
 
De asemenea, Vitalie Vrabie a solicitat implementarea tuturor recomandărilor formulate în urma misiunilor de audit intern, scopul cărora este asigurarea unui management financiar și de control intern eficient. Totodată, șeful Vămii a indicat să fie continuate măsurile de asigurare a integrității personalului vamal și respectare a disciplinei de serviciu.
 
Următoarele ședințe de bilanț îi vor avea ca raportori pe responsabilii din cadrul Departamentului antifraudă și conformare, Departamentului venituri și control vamal, birourilor și posturilor vamale.
Autor: HotNews
Sursa: customs.gov.md
12.07.2018 Actual
871
0

Comentarii 2

 • Serafim:

  Succese,
  Daca bine stau sa ma gândesc vama acum este mai dezvoltat mai in proces de maodernizare decât pe vreme lui Filat, când Filat se hranea din vama si cumpara mașini lui Olguta și Anjela.

  12.07.2018 11:41
 • Andrei:

  Nu mai încape nici o îndoială că Vitalie Vrabie a reușit să transforme total Serviciul Vamal, atît prin reformele implementate cît și prin toate proiectele ce le-a reușit întru modernizarea și eficientizarea instituției ce o conduce.

  12.07.2018 11:54