Sursa imagine: ipn.md

Analist: Numărul de protestatari, deși impunător, nu ajunge la cote critice

Numărul de protestatari, deși impunător, nu ajunge la cote critice, care ar permite niște acțiuni la care protestatarii s-ar gândi – boicotarea, blocarea sau răsturnarea guvernării. De această părere este analistul politic Corneliu Ciurea, exprimată în cadrul emisiunii „Fabrika„ de la postul de televiziune Publika TV, transmite IPN.

 „Numărul de protestatari este foarte departe de această masă critică, care ar permite asemenea gen de acțiuni subversive, revoluționare. Și în aceste condiții, pentru a menține suflul de protest, pentru a menține solidaritatea grupului care protestează, Năstase și tovarășii săi de drum sunt nevoiți să exagereze, să mărească cu mult numărul protestatarilor”, a menționat analistul.
 
Totodată, Corneliu Ciurea susține că segmente mari din societate cum ar fi unioniștii și rusofonii sunt excluși de la protestele organizate de opoziția extraparlamentară pro-europeană. „Este foarte clar că această coalizare între toată opoziția capabilă de a purta „armele” și mase nu se poate produce. Aceasta este prima condiție care ne face să credem că aceste acțiuni de protest eșuează. Și o altă condiție foarte importantă care a funcționat mereu este sprijinul extern”, a spus analistul.
 
Jurnalistul Petru Bogatu susține că dacă în țară ar exista dictatură, așa cum susțin unii cetățeni, atunci nu ar fi existat protestele și organizatorii lor nu s-ar fi putut manifesta. Potrivit lui, la cea mai recentă manifestație au vorbit oratori intelectuali, bine pregătiți. „S-ar putea ca aceste persoane mai școlite să aibă o influență în staff-ul organizatorilor și să le confere mai multă coerență și să încerce să implementeze niște modele.
 
Mii de oameni s-au adunat duminică, 1 iulie, în Piața Marii Adunări Naționale la acțiunea de protest organizată de către Comitetul de Rezistență Națională al Mișcării populare cu același nume. Participanții la acțiune au cerut validarea rezultatelor alegerilor locale noi din capitală, tragerea la răspundere a judecătorilor care au emis hotărârile de invalidare, dar și anularea sistemului electoral mixt, adoptat anul trecut.
 
Poliția a anunțat că la manifestația de duminică au participat circa 7 mii de oameni, organizatorii au operat cu cifrele 30 de mii și 40 de mii.
Autor: IPN
03.07.2018 Opinii
2694
0

Comentarii 4

  • Tarnacop:

    Nu poate fi numit analist un individ din start atasat unei tabere, fie contra plata, fie chiar convingeri. Unui lingau de blide, cum este Ciurea, n-ar fi destui nici 2 mln. pentru a recunoaste ca "stapanul" sau este un capcaun. Faptul ca el contribue la dezamagirea oamenilor si plecarea lor, ca la urmatorul protest fizic sa nu poata veni mai multa lume, confirma ca-i un pederast imoral.

    03.07.2018 08:55
  • Valeriu:

    7000 de oameni nu reprezinta majoritatea si nici nu pot sa decida in numele intregii populatii! Nastase sa mai lase manipularea si sa nu creada ca noi suntem de ieri!

    03.07.2018 09:34
  • Ilie:

    Nu poate nicidecum sa ajunga la numar critic , odata ce la proteste se prezinta 7 mii de oameni , printre care mai multi batrini si oameni in virsta care sunt orbi si nu doresc sa vada realitatea! 7000 nu pot hotari soarta celor 3,6 milioane de oameni , din statul nostru!

    03.07.2018 10:01
  • Rustin:

    Ei mai degrabă sunt nesăbuiți și agresivi decât impunători, mai ales că majoritatea îs trecuți de vârsta a treia.

    03.07.2018 13:12