Sursa imagine: YouTube

Jurnalist, despre întrevederea Filip-Pompeo: Aprofundarea dialogului strategic moldo-american este o mișcarea inteligentă

Întrevederea premierului Filip cu Secretarul de Stat al SUA, Mike Pompeo și semnarea documentului care prevede direcțiile de cooperare mold-americană reprezintă o aprofundare a dialogului strategic moldo-american. De această părere este jurnalistul Victor Nichituş, într-un articol publicat pe blogul său.
 
“Moldova nu este buricul pământului dar, experții americani consideră că, poziționarea geografică a statului moldovean este importantă în construirea cordonului de securitate de la Baltică la Marea Neagră”, consideră Victor Nichituş.

Autorul crede că aprofundarea dialogului strategic moldo-american este un pas important făcut de administrațiile de la Chişinău şi Washington.

“Consider că aprofundarea dialogului strategic moldo-american este o mișcarea inteligentă operată în consolidarea axei Varșovia – București și proiectul ”Intermarium”. Probabil, următorul pas pe care îl vor face autoritățile americane va fi unul care ține de creșterea prezenței economice a Statelor Unite între Prut și Nistru”, scrie jurnalistul citat.

Victor Nichituş este sigur de faptul că acţiunile întreprinse de actualul Guvern, confirm că acesta nu promovează interesele Federaţiei Ruse.

“Acțiunile întreprinse de statul moldovean confirmă că guvernarea Partidului Democrat din Moldova, nu sprijină/promovează interesele Federației Ruse în regiune. Ba din contra. Aprofundarea dialogului strategic moldo-american confirmă încă odată că învinuirile aduse de oponenții politici ai Partidului Democrat sunt nedrepte și fac parte din arsenalul luptei politice ori sunt dictate din exterior.

Constat că binomul despre care vorbesc unii există. El este moldo-american”, conchide Victor Nichituş.

Autor: Ion Vasilos
26.06.2018 Opinii
1075
0

Comentarii 3

 • realist:

  Toti acum se uita la boul de Nastase cum linge usile, nu se uita nimeni la Geopolitica

  26.06.2018 17:09
 • Spencer:

  Cel puțin, măcar unul Filip lucrează pentru țara asta fiind conștient că Moldova are nevoie de un vector occidental consolidat.

  26.06.2018 17:47
 • Vasile:

  Filip cu Guvernarea se staruie sa imbunatateasca relatiile cu SUA si UE , pe cind Nastase se staruie sa dezbine poporul si sa isi faca un PR major!

  26.06.2018 18:35