Sursa imagine: anp.gov.md

FOTO // Botez după gratii, la Cricova. Patru copii ai unui deținut au fost încreștinați

Patru copii ai unui deținut aflat în custodia Penitenciarului nr. 4 din Cricova au primit astăzi Taina Sfântului Botez în biserica de pe teritoriul instituției.

Copiii care au fost creștinați au vârstele cuprinse între patru luni și șapte ani.
 
La eveniment au participat nașii de botez ai copiilor, care au venit cu daruri și gânduri bune, mama și reprezentanții penitenciarului, care au asistat la un serviciu divin, oficiat de către un sobor de preoți capelani, în frunte cu părintele Cornel Bâtcă, curatorul instituției de detenție.
 
 
Ceremonia religioasă a fost desfășurată după obiceiurile creștine legate de sfântul botez, care este un eveniment special și unic în viața fiecărui om.
 
Este pentru prima dată, când un tată-deținut care-și ispășește pedeapsa în penitenciar a beneficiat de posibilitatea de a asista la botezul propriilor copii  în biserica de pe teritoriul instituției.
 
Evenimentul a derulat în contextul „Zilei familiei”, organizat de administrația penitenciarului, festivitate care a prilejuit posibilitatea reunirii pentru o zi a persoanelor private de libertate cu familia și copiii.
 
 
Circa 230 de persoane au pășit pragul instituției și au fost alături de cei de după gratii, trăind momente speciale, depănând amintiri și emoții frumoase. 
 
Revederea celor dragi s-a desfășurat într-o atmosferă de sărbătoare, cu jocuri distractive pentru copii, prezentarea unei expoziții cu lucrări din lemn, confecționate de către deținuți.
Autor: HotNews.md
25.06.2018 Istorii din MD
15121
0

Comentarii 3

 • Viorel:

  Corect e CREȘTINAȚI.

  26.06.2018 21:31
 • Huiu:

  Viorele, sursele bisericești atestă și varianta „A ÎNCREȘTINA”. Varianta asta e atestată și de dicționarul Scriban (1939).

  26.06.2018 21:35
 • Viorel:

  Mă supun observației. Nu am cunoscut/avut acces la acele surse.

  26.06.2018 21:50