Sursa imagine: clickpentrufemei.ro

3 băuturi de evitat după cină

Pentru o bună funcționare a organismului, trebuie să ne hidratăm corect în fiecare zi. A bea lichide pe parcursul zilei reprezintă cheia pentru o bună digestie. Însă, seara lucrurile se schimbă. Trebuie să ai grijă ce consumi pe parcursul serii, deoarece există mai multe băuturi care trebuie complet evitate după cină, din cauza efectelor nocive asupra organismului.

Mâncarea sănătoasă, consumul de apă și activitatea fizică: acestea sunt cele mai importante sfaturi pentru un stil de viață sănătos.

1. Cafea
Obișnuiești să consumi cafea pe parcursul zilei, uneori chiar și seara?
Cantitatea de cofeină pe care o conține cafeaua este stocată în organismul tău, pe parcursul unei zile. Aceasta poate să aibă efect chiar și seara, dacă este consumată în exces. Cu atât mai mult, încearcă să eviți consumul cafelei seara, deoarece cofeina acționează cu rapiditate asupra organismului, creând o stare de agitație, chiar neliniște. care are efect direct asupra odihnei tale. Neavând parte de un somn odihnitor, organismul tău nu va putea da randament a doua zi și starea de nervozitate va duce la stres și multe alte tulburări.

2. Lapte de vacă
Laptele constituie o importantă sursă de calciu și proteine și este recomandat consumul lui zilnic, însă trebuie să eviți această băutură seara. La fel ca la multe alte băuturi, efectul benefic se transformă seara într-un efect nociv. La ceas de seară, acesta crește nivelul de colesterol și duce la depozitarea grăsimilor.

3. Apă cu arome
Nevoia de lichide este prezentă în fiecare zi, însă este extrem de important să consumăm apa plată, fără alți îndulcitori artificiali, care pot dăuna organismului. Apa cu arome are o serie de îndulcitori și nu este recomandată pentru un stil de viață sănătos. Seara, consumul ei poate duce la o stare de agitație și predispoziție spre consumul altor alimente nesănătoase.
Este deosebit de important să ai grijă atât de alimentele pe care le consumi seara, cât și de lichide. Este bine să lași un interval între cină și momentul în care vrei să dormi. De asemenea, să reduci consumul de lichide după cină, pentru că efectul lor poate să fie unul nedorit.

Autor: clickpentrufemei.ro
15.06.2018 Caleidoscop
1052
0

Comentarii 0