Sursa imagine: Anticoruptie.md

Procuratura Anticorupţie confirmă: Laundromatul și Miliardomatul au aceeași beneficiari

Procuratura Anticorupție (PA) confirmă faptul că unele companii implicate în spălătoria rusească, figurează și în spălarea banilor din sistemul bancar din țara noastră. Declarația a fost făcută în cadrul unei emisiuni televizate de către adjunctul procurorului-șef al instituţiei, Adriana Bețișor.

Potrivit ei, în strategia de recuperare a mijloacelor sustrase din cele trei bănci fraudate figurează numele acestor companii și cine ar fi beneficiarii banilor furați.

"Companii care le-am numi noi nu doar de tranzitare, dar și beneficiare. Într-o anexă sunt descrise fiecare companie și, respectiv, potențialii subiecți care ar sta în spatele acestor companii, conturi bancare, bănci implicate și țările de deservire", a declarat adjunctul procurorului-șef de la Procuratura Anticorupție, Adriana Beţişor.

Șeful CNA, Bogdan Zumbreanu, a menționat că va analiza informațiile apărute în presă, iar dacă se vor confirma, va fi iniţiată o nouă investigație.

"Vom căuta elementele comune și în cazul în care vor exista temeiuri să presupunem că într-adevăr au dreptate cei care spun că de fapt a fost o conspirație pusă la cale de către serviciului altor state, cred eu că vom iniția o colaborare cu Serviciului de Informații și Securitate", a spus directorul Centrului Național Anticorupție, Bogdan Zumbreanu.

Recent, jurnaliştii de la zeppelin.md au publicat o investigaţie care demonstrează că Laundromatul Rusesc şi Furtul Miliardului, numit Miliardomat sunt două operaţiuni ale serviciilor speciale de la Moscova. Scopul acestora era de a compromite guvernarea pro-europeană de la Chişinău și a zădărnici semnarea acordurilor de asociere cu UE.

Figura de bază a acestei scheme criminale este Veaceslav Platon, supranumit "raiderul nr.1" în CSI, care a gestionat întregul proces şi a folosit aceleaşi companii prin care au fost spălate și miliardele de la Moscova în Laundromatul Rusesc.

Autor: publika.md
14.06.2018 Actual
317
0

Comentarii 3

 • Andrei:

  Acuș vor apărea și dovezi despre cum televiziunile de buzunar a hoților apărau stăpânii arătând cu degetul in alta parte. Și ei trebuie să răspundă că au ascuns crima fata de ochii lumii.

  14.06.2018 14:59
 • Serafim:

  Doamen ferește câte companii acare nu sunt din Moldova au beneficiat de banii nostri :( și câte familii nu au avut o bucata de pne pe masa din cauza unor ca alde Filt și Platon, cel mai trist e că Maia Sandu de și se artă ca o minronosița ea a fost cea care a votat ca miliardul furat sa fie intor de catre cetateni de catre noi și viitori copii nostri.

  14.06.2018 15:11
 • Vadim:

  Nu e nimic nou, Platon cu Filat au organizat totul gramatical, frumos crezand ca nimeni nu va putea deznoda aceste fraude, dar iata dupa cate vedem se gasesc oameni care merg spre a gasi absolut toti implicatii in aceste furturi. Pazea ca vine Procuratura dupa voi.

  14.06.2018 15:48