Sursa imagine: publika.md

Avocaţii lui Platon mint. Veaceslav Balacci: Firma Zenit Management LP aparține raiderului nr. 1 din CSI

Jurnalistul de investigaţii de la zeppelin.md, Veaceslav Balacci, pune punct afirmațiilor avocaților lui Veaceslav Platon care au declarat acum câteva zile că firma Zenit Management LP nu i-ar aparține raiderului nr. 1 din CSI.

În cadrul emisiunii Fabrika de la Publika TV, Balacci a declarat că în 2011, Platon a scos primele 40 de milioane de dolari din țară de pe conturile de la VictoriaBank.

Banii au fost luați sub formă de credit pe numele companiei Infoart, care la fel aparține raiderului nr. 1 din CSI, și transferați pe conturile Trasta Komersbanka din Letonia.

"Ce face Zenit Management LP în continuare. Transferă banii din Letonia către VictoriaBank și închide creditul luat cu garanția lui Platon în 2011. A fost un moment unde s-a prins cu acte semnate chiar de către Platon", a spus Veaceslav Balacci, jurnalist zeppelin.md.

Jurnalistul mai spune că Platon a lăsat suficiente semnături pe contracte datorită unor împrejurări create la una din băncile pe care le controla.

"În VictoriaBank, deși o cumpărase, Platon s-a ciocnit de o rezistență din interior. Dânsul a fost nevoit să aibă lungi procese de judecată, ba se demitea Consiliu de administrație, ba nu, și a fost impus să scoată banii doar cu semnarea acestor contacte și aceasta și l-a prins", a spus Veaceslav Balacci.

Autor: publika.md
14.06.2018 Actual
450
0

Comentarii 4

 • Teodor:

  Trebuie sa fii mare prost ca sa crezi in avocati. Ei primesc bani pentru ca s aminta si sa-si salveze clientul, chiar daca el e criminal.

  14.06.2018 11:11
 • Ion:

  Si cine oare-l crede pe pederastul Veaceslav Balacci care pentru bani demult ii suge pula criminalului Vlad Plahotniuc!

  14.06.2018 11:12
 • Vova:

  Bre, Platon acesta este un criminal, pe lîngă faptul că are sălări de bani și furturi de la oemni, mai are și omoruri la comandă.

  14.06.2018 12:34
 • Nicolaie:

  La duba cu tilharul asta odata, acesti avocati isi vind neamul pentru bani ca altfel nu se vindeau lui ghiavolul asta pentru 5 bani.

  14.06.2018 14:01