Sursa imagine: mfa.gov.md

Moldova şi Canada au semnat Acordul privind promovarea şi protejarea reciprocă a investițiilor

Republica Moldova și Canada au semnat Acordul privind promovarea și protejarea reciprocă a investițiilor (FIPA). Documentul a fost semnat miercuri, 13 iunie, la Ottawa de Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, și Ministrul canadian pentru Comerț Internațional, François-Philippe Champagne.

În opinia Ministrului Tudor Ulianovschi, semnarea Acordului FIPA este o realizare semnificativă în relațiile moldo-canadiene și reprezintă un semnal puternic pentru mediul de afaceri din ambele țări privind deschiderea noilor oportunități pentru inițierea și realizarea proiectelor investiționale, utilizând platformele economice existente în Republica Moldova și Canada.
 
”Pe parcursul ultimilor ani Guvernul Republicii Moldova a implementat un set de strategii, care au permis crearea unui mediu atractiv pentru  investitori, în special zonele economice libere, parcurile industriale și IT, care a permis realizarea cu succes a proiectelor. Consider că Acordul FIPA este o undă verde pentru companiile din Canada, pentru a fi prezenți pe piața moldovenească și a dezvolta afaceri”, a subliniat Ministrul Tudor Ulianovschi.
 
Semnarea Acordului privind promovarea și protejarea reciprocă a investițiilor a fost salutată și de Ministrul canadian, François-Philippe Champagne, care a accentuat că acest document transmite un semnal puternic atât Republicii Moldova, cât și întregii regiuni despre deschiderea Canadei pentru cooperare. “Astăzi, când cooperarea bilaterală între cele două țări a cunoscut o dezvoltare avansată, Canada și Republica Moldova manifestă, astfel, dorința de a-și uni eforturile pentru promovarea unui comerț bilateral în baza principiilor mondiale de comerț”, a declarat Ministrul Champagne.
 
Tudor Ulianovschi și François-Philippe Champagne, au discutat posibilitățile extinderii colaborării comercial-economice între două state, valorificând oportunitățile Acordului de liber schimb semnat între Canada și UE, precum și de Acordul de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător Republica Moldova - Uniunea Europeană. 
 
La finalul discuției, Ministrul Champagne a acceptat invitația Ministrului Ulianovschi de a efectua o vizită de lucru în Republica Moldova.
Autor: HotNews
14.06.2018 Actual
586
0

Comentarii 4

 • Vasile:

  Datorita eforturilor depuse de Guvernarea de la Chisinau , in frunte cu Tudor Ulianovschi,vom putea fi si mai aproape de prietenii din Canada, cu care vom putea realiza proiecte de succes si colaborari reusite!

  14.06.2018 09:06
 • Tudor:

  Extinderea acordurilor de conlucrare si schimb de experienta a constituit in permamenta un beneficiu pentru ambele parti

  14.06.2018 09:21
 • Dorin:

  Iata ca dupa imbunatatirea considerabila a relatiilor cu SUA, Moldova se orienteaza si spre vecinii lor Canadieni. Autoritatile au inteles cit de pretios poate fi sprijinul din Occident!

  14.06.2018 10:17
 • Spencer:

  Astfel de acorduri, denotă faptul că pentru Canada, Republica Moldova este un partener de încredere și o platformă sigură de investiții, ceea ce denotă la speranța noilor beneficii a relațiilor noastre pe viitor.

  14.06.2018 12:16