Sursa imagine: trm.md

A fost inaugurat primul laborator din Moldova pentru efectuarea testelor ADN

Primul laborator de expertiză genetică medico-legală din Moldova a fost inaugurat astăzi. Aici vor fi efectuate investigaţii ce vor permite identificarea suspecţilor, descoperirea crimelor, cercetarea paternităţii sau identificarea victimelor catastrofelor.
 
Posibilitatea efectuării expertizei ADN în Republica Moldova va aduce o contribuție semnificativă la asigurarea actului de justiție în infracțiunile împotriva vieții, sănătății și demnității omului. Suma investiţiilor pentru realizarea laboratorului se ridică la 9,3 milioane de lei, bani oferiţi de Guvernul de la Chişinău. Pentru ca investigaţiile să fie recunoscute în instanţele de judecată, laboratorul urmează să fie acreditat, lucru posibil în aproximativ un an. 
 
„Următoarea etapă, ce ar urma să fie neapărat, ar urma să fie acreditarea internaţională. După finisarea instruirilor, după schimbul de probe cu alte state prin care se va testa şi veridicitatea probelor evaluate aici va urma şi o evaluare externă”, a declarat ministra Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Svetlana Cebotari.
Autor: trm.md
13.06.2018 Actual
559
0

Comentarii 0