Sursa imagine: PRO TV

90% din beneficiarii "miliardomatului" au fost identificați! Procurorii au început demersurile privin recuperarea banilor

Procesul de investigare a fraudei bancare a fost destul de dificil,  din cauza volumului extrem de mare de informații, provenit din mai multe state. Procurorii încearcă să identifice în continuare activele de peste hotare a principalilor figuranți în dosarul fraudei de la Banca de Economii, Banca Socială și Unibank.

Aceste informații au fost oferite în cadrul unei conferințe de presă, susținută de Procurorul general Eduard Harunjen, directorul CNA, Bogdan Zumbreanu și adjunctul șefului Prouratrii anticorupție, Adriana Bețișor.

Recuperarea bunurilor de peste hotare ale celor vizați în dosarele intentate de procurori este în plină desfășurare, însă procesul este dificil, din cauza legislației din diferite state.

Reamintim că, potrivit procurorilor, suma totală a pierderilor din sistemul bancar, provocate de fraudele masive de la Banca de Economii, Unibank și Banca Socială este de 10, 7 miliarde de lei. Beneficiarii a 9,5 miliarde de lei, din suma totală au fost deja identificați.

De pe urma fraudei bancare au beneficiat cu precădere două grupuri: așa-numita «Grupare Gacikevici”, concentrată în jurul fostului șef al Băncii de Economii și care s-a ales cu suma de 3,2 miliarde de lei, și  «Grupul Filat, Platon, Șor», concentrat în jurul fostului premier Vlad Filat, condamnat pentru corupție, și a oligarhului Veaceslav Platon, condamnat pentru implicarea în schema «Laundromatul Rusesc». Această grupare a reușit să sustragă , potrivit procurorilor, suma de 6,5 miliarde de lei.

Vezi DOC aici...

Autor: SV
13.06.2018 Actual
507
0

Comentarii 1

  • Ilie:

    Huiova cauta. Miliardele furat sunt la Filat, Shor si Platon, iar asta a spus chiar si raportul Kroll.

    13.06.2018 13:40