Sursa imagine: moldova24.info

Negru: Cine e Andrei Năstase cu adevărat – un „prost al satului sau un alt Roșca?

Tactica «batistei pe țambal», adoptată de Platforma DA, condusă de Andrei Năstase, neglijarea pericolului rusesc și alierea cu PSRM și „Partidul Nostru” este tratată cu scepticism de analiștii politici.

Jurnalistul Nicole Negru se arată surprins, într-un editorial publicat de Ziarul Național, că această mostră de iresponsabilitate se produce pe fundalul unui război hibrid desfășurat de Rusia în Ucraina și a tentativelor Occidentului de a sancționa politica agresivă a Moscovei.

”Alierea Platformei DA, transformată ulterior în partid, cu PSRM și „Partidul Nostru” s-a făcut cu prețul unei noi atitudini față de pericolul rusesc, acesta fiind neglijat, proclamat ca inexistent, mai puțin important pentru securitatea Republicii Moldova, decât organizarea unor alegeri parlamentare anticipate”, scrie Nicolae Negru.

Autorul se arată dezamăgit și de faptul că Năstase nu vrea să țină cont de faptul că la București, Washington și Bruxelles lucrurile se văd altfel și că securitatea Republicii Moldova contează mai mult decât orgoliile personale.

”Faptul că la București, Washington și Bruxelles lucrurile se văd altfel, că Occidentul, inclusiv România, nu au îmbrățișat ideea alegerilor anticipate, că au acordat sprijin financiar Guvernului nou format al lui Pavel Filip nu i-a descurajat pe autorii demobilizării prorusești. Dimpotrivă, ei au acuzat România și SUA că ar sprijini regimul lui Plahotniuc, nu independența, suveranitatea și securitatea Republicii Moldova. Săptămâna trecută, liderul PPDA Andrei Năstase, ales primar al Chișinăului, a repetat aceste acuzații monstruoase în presa română”, notează editorialistul citat.

În concluzie, Nicolae Negru constată că Andrei Năstase calcă vârtos pe urmele lui Iurie Roșca.

”E o prostie sau o trădare să spui că acesta nu există, că sprijinul României, SUA și UE pentru Republica Moldova se face de dragul lui Plahotniuc, nu pentru a contracara politica expansionistă, de refacere a URSS, promovată de Putin. De aceea, întrebarea cine e Andrei Năstase cu adevărat – un „prost al satului”, cum spune Sergiu Mocanu, sau un alt Roșca – rămâne deschisă”, conchide autorul citat

Autor: moldova24.info
11.06.2018 Opinii
2563
0

Comentarii 4

 • Vasile:

  Nastase e o marioneta ce lucreaza sub protectia Frankfurtului! El vrea sa mentina relatii bune cu UE dar si cu Rusia , mai ales cu FSB-ul! De ce Nastase cu Maia , niciodata nu a facut declaratii asupra cazului cu Platon , deoarece il apara , ca fiind omul FSB-ului!

  11.06.2018 12:36
 • Vadim:

  Mi se pare ca el joaca rolul de prostul staului, dar in realitate e foarte smecher si urmareste niste scopuri ascunse...

  11.06.2018 13:27
 • Rustin:

  Se pare că o combinație dintre cele două. Un om ipocrit, fidel intereselor sale, și doar ale sale, încă veți vedea după exemplul gaudeamus-ului, că lângă gropile din asfalt, tot are să protesteze.

  11.06.2018 16:52
 • VERVA:

  ce persoane documentate

  25.06.2018 14:12