Sursa imagine: evenimentul.md

Bogatu: Andrei Năstase va pune din nou batista pe țambal, după cum a promis, îngropând cursul european al Republicii Moldova

Liderul PPDA, Andrei Năstase, este taxat dur de analistul politic Petru Bogatu, pentru ultimele atacuri furibunde la adresa Guvernului de la București, pe care îl înfierează  pentru asistența economică oferită Republicii Moldova.

În opinia lui Petru Bogatu, acest atac nu a fost nici întâmplător, nici impulsiv, nici izolat.

“Partida Țopilor încearcă să compromită autoritățile de la București în fața opiniei publice românești și internaționale, să inducă ideea că acestea ajută nu cel de-al doilea stat românesc, ci un regim ticăloșit. Pe de altă parte, se căznește să strecoare un vechi și demoralizant tertip rusesc potrivit căruia dracul amenințării ruse nu-i așa de negru după cum pare”, scrie Petru Bogatu, cu trimitere la câţiva comentatori politici de la Bucureşti şi Chişinău, afiliaţi fugarilor de la Frankfurt.

“Prin aceste lovituri aplicate Bucureștiului, prin prezentarea României drept o țară complice a „statului capturat”, PPDA, cu voie sau fără voie, ridică mingea la fileu Moscovei”, notează analistul citat.

Petru Bogatu presupune şi faptul că Andrei Năstase şi “tabăra Ţopilor” ar pregăti terenul pentru nişte alianţe dubioase, după alegerile parlamentare.

“Partida Țopilor se pare că pregătește terenul pentru niște surprinzătoare alianțe postelectorale după alegerile parlamentare, altele  decât cele cu partidele pro-europene și unionist”, scrie comentatorul citat.

În opinia lui Bogatu, suspiciunile faţă de PPDA-ul lui Năstase sunt alimentate de personajele cu care acesta intră în cârdăşie. Între aceştia figurează fostul lider al PPCD, Iurie Roşca sau penalul Renato Usatîi, refugiat la Moscova.

Autor: evenimentul.md
08.06.2018 Opinii
1670
0

Comentarii 4

 • Tarnacop:

  Prostituata si-a pierdut mintile - A.Nastase a fost ales de populatia urbei Primar General al Chisinaului. Ne fura si ne indeparteaza de Europa stapanii lui P.Bagatu.

  08.06.2018 18:18
 • Teodor:

  Nastase l-a pus atunci inca cind impreuna cu Maia au pus umarul la desemnarea lui Dodon ca presedinte de tara.

  08.06.2018 18:40
 • cristina:

  totusi prostalani care l-au votat sunt mai putini decat sia-r dori el si sper ca la alegerile din toamna lumea sa voteze clar pro-europa dan un vot pentru pastrarea actualei stabilitati si relatiilor bune stabilite intre Moldova si UE si SUA!

  08.06.2018 18:58
 • Anatol:

  An înțeles că vrea să-l facă și ăsta ca și Filat consilier pe Usatîi, asta real ar însemna punerea batistei pe țambalul UE al țării !

  08.06.2018 19:40