Sursa imagine: southwelldental.com

Ce reacții adverse poate avea excesul de suc de lămâie

În cantitate mică, zeama de lămâie îmbunătățește digestia și stimulează detoxificarea, însă un consum exagerat îți poate face probleme.

Deshidratare
Lămâia poate avea și efect diuretic datorită vitaminei C și a acidului ascorbic. Prin urmare, stimulează producerea de urină și eliminarea excesului de lichide și de sodiu. În cantități mici, zeama de lămâie consumată cu regularitate poate avea efect diuretic, dar dacă începi să te simți deshidratat după ce bei o cantitate prea mare de apă cu lămâie, redu cantitatea de suc de lămâie adăugat.                                      

Hiperaciditate
Prea multă apă cu lămâie poate favoriza apariția arsurilor gastrice sau înrăutățirea acestora. Renunțarea la băuturile ce conțin suc de lămâie este o alegere bună dacă suferi de hiperaciditate stomacală sau de reflux gastroesofagian.
De altfel, simptomele refluxului gastroesofagian, cum sunt arsurile gastrice, greața și vărsăturile, pot fi intensificate de băuturile acide, cu zeamă de lămâie, precum și de mâncărurile cu multe grăsimi sau condimentate. Sucul de lămâie irită tractul esofagian, iar, dacă suferi de ulcer, și stomacul.

Dureri de stomac
Creșterea acidității stomacale poate să ajute câteodată digestia. În cazul în cazul în care bei o cantitate prea mare de băuturi cu zeamă de lămâie, sistemul digestive este iritat și se poate ajunge la dureri de stomac. De aceea, este indicat să bei cantități mici de zeamă de lămâie, în amestec cu apă sau ceai, alături de alimente, dar niciodată pe stomacul gol sau nediluată.

Sensibilitate dentară
Acizii ascorbic și citric au o puternică acțiune antimicrobiană și protejează cavitatea bucală de infecții, dar există și dezavantaje. Dacă bei o cantitate prea mare de băuturi care conțin zeamă de lămâie o perioadă lungă de timp, este posibil să ai probleme cu dantura. Fiind acid, sucul de lămâie afectează smalțul dinților și cresc sensibilitatea dentară la alimente reci și fierbinți.  Pentru a-i proteja, obișnuiește să folosești un pai.
 

Autor: clickpentrufemei.ro
17.05.2018 Caleidoscop
433
0

Comentarii 0