Sursa imagine: steptohealth.com

Avantaje și dezavantaje ale gumei de mestecat

Când mesteci gumă, aromele dulci și textura pot provoca dependență, însă a fost demonstrat că guma ajută la relaxare, distragere și combatere a stresului. Poate fi și o modalitate de a reduce poftele de după-amiază. Și, pentru că s-a discutat mult despre guma de mestecat, iată care sunt avantajele și dezavantajele.

Avantajele gumei de mestecat

Scade nivelul de stres
Guma de mestecat încetinește producția de cortizol, hormonul stresului. Se pare că nivelul hormonului cortizol scade cu 16% la persoanele care obișnuiesc să mestece gumă. Mai mult, cresc șansele de relaxare și de concentrare.

Reduce pofta de mâncare
Se crede că guma de mestecat provoacă o senzație de sațietate, prevenind astfel nevoia constantă de a mânca. Vei evita să mai mănânci alimente bogate în zahăr și să bei băuturi carbogazoase, pe lângă altele.

Combate arsurile la stomac
Guma de mestecat stimulează producția de salivă. Așadar, alimentele și lichidele trec prin esofag mai ușor, iar corpul poate neutraliza mai ușor cantitatea de acizi produsă de stomac. Arome precum menta, eucalipt sunt recomandate în acest caz. În schimb, aromele de fructe pot provoca durere de stomac.

Dezavantajele gumei de mestecat

Cantitatea excesivă de zahăr poate provoca creșterea în greutate
La fel ca orice alt dulce, guma conține zaharuri rafinate, aditivi și alte componente. Toate acestea o fac o gustare nesănătoasă, însă numai atunci când este consumată în exces.

Este un laxativ periculos
Guma fără zahăr conține sorbitol, un laxativ care, dacă este consumat în mod exces, poate provoca diaree și durere de stomac. Pe săptămână sunt recomandate 5 gume fără zahăr.

Nu uita că guma de mestecat poate avea efecte pozitive atâta timp cât nu este mestecată prea mult timp și nu într-o cantitate excesivă. Și, desigur, spală-te pe dinți! Și, nu uita, guma de mestecat nu înlocuiește spălatul pe dinți!

Autor: clickpentrufemei.ro
15.05.2018 Caleidoscop
547
0

Comentarii 0