Sursa imagine: tribuna.md

Nicolae Negru, despre Andrei Năstase: „Șansele lui depind de numărul cetățenilor care îl urăsc pe Plahotniuc mai mult, decât își doresc un oraș mai curat”

Editorialistul Ziarului Național, Nicolae Negru, îndeamnă cetățenii să fie circumspecți față de candidatura liderului PPDA la funcția de primar al Capitalei. Într-un editorial publicat astăzi, Negru a identificat mai multe similitudini între Andrei Năstase și fostul lider al PPCD, Iurie Roșca, recunoscut în popor drept ”Iuda”.

”Tovărășia lui cu Dodon și Usatâi, batista pe țambalul integrării europene nu au fost date uitării, unii unioniști nu văd mare diferență între el și Ceban. Nu e dat uitării nici momentul când el îi raporta lui Dodon că a eliminat „drapelele românești” din PMAN. Nu e clară nici originea finanțării PDA. Poate fi aceasta o construcție asemănătoare PPCD, ghidată de serviciile secrete rusești?”, scrie Nicolae Negru.

Jurnalistul aduce în discuție și ura lui Andrei Năstase față de partidele unioniste, pe care le demonizează exact cum făcea, pe timpuri, Iurie Roșca.

”Ca și PPCD-ul lui Roșca, PDA lui Andrei Năstase bate și demonizează partidele unioniste, menajându-le și colaborând cu cele proestice, inclusiv partidul lui Usatâi, care și-a recunoscut legăturile cu FSB. Dă de gândit și „operativitatea” cu care foștii admiratori și admiratoare de-ale lui Roșca s-au „reprofilat” și îl adulează pe Năstase, îi asigură legătura cu „cancelaria cerească”. Să fie la mijloc doar tradiționala îndărătnicie a călcatului pe aceeași greblă, doar idiotismul util?”, notează editorialistul Ziarului Național.

În opinia sa, singura pretinsă ofertă electorală a liderului PPDA pentru cetățeni este ura față de liderul PDM, Vlad Plahotniuc.

”Șansele lui Andrei Năstase, fiindcă veni vorba despre el, depind de numărul cetățenilor care îl urăsc pe Plahotniuc mai mult, decât își doresc un oraș mai curat, mai îngrijit, cu o infrastructură modernă și servicii comunale calitative, care, din antipatie pentru Plahotniuc, ignoră problemele de integritate, de „proveniență”, de identitate politică ale „Făt-Frumosului națiunii noastre”. Numărul acestora îl vom afla în alegeri, însă Năstase face greșeala de a-i ofensa pe toți contracandidații unioniști, plasându-i în „buzunarul” lui Plahotniuc, fără să se gândească că va avea nevoie de voturile unioniștilor în turul doi”, conchide Nicolae Negru.

Autor: timpul.md
14.05.2018 Opinii
846
0

Comentarii 3

 • timofei:

  asta si este problema Republicii Moldova, lumea nu voteaza pentru cineva pentru ca-i place si crede, dar voteaza contra altui candidat, dar tinand cont ca democratii nu au un candidat la aceste alegeri, campania lui Nastase contra lui Plahotniuc arata penibil, mai ales ca nu vine nici cu o solutie pentru problemele orasului...

  14.05.2018 10:50
 • Dima:

  De fapt cam asa si este, Nastase vine cu promisiuni prea bombate. El candideaza la capitala, dar promite niste lucruri care sunt irealizabile.

  14.05.2018 10:57
 • realist:

  EU nu as vota asa prostalan. Candideaza la primar de Chisinau, dar promite ca mareste salariile la toata Moldova. De cand marirea salariilor pe Moldova depinde de primarul din Chisinau? MA umfla risul cand il aud

  14.05.2018 11:35