Sursa imagine: vipmagazin.md

Baronul romilor din Moldova visează să construiască la Soroca un pod peste Nistru „ca la San Francisco”

Baronul romilor din Moldova, Artur Cerari, susţine că visează să construiască un pod peste Nistru „ca la San Francisco”, transmite DECA-press. 

Cerari a afirmat acest lucru într-un reportaj prezentat la o emisiune a postului „PRO TV Bucureşti”. Baronul Artur Cerari susţine că ar dori ca acest pod să lege Ucraina de Dealul Ţiganilor, cartier dens populat de romi în oraşul Soroca din nordul R. Moldova. Aş vrea ca această construcţie să poarte denumirea de „Podul Ţiganilor”, a mai spus Artur Cerari. 

Vorbind despre „podul ca la San Francisco”, Artur Cerari s-a referit, probabil, la „Golden Gate Bridge”, pod inaugurat în SUA în 1937, devenit simbol al oraşului San Francisco. Acest pod a devenit celebru prin faptul că a fost prima construcţie uriaşă din lume, suspendată la o înălţime de 150 de metri deasupra nivelului apei şi având o lungime de circa trei kilometri.

Cu câţiva ani în urmă, Artur Cerari declara că şi-ar dori ca oraşul Soroca să devină un centru universitar internaţional al romilor. 

Autor: DECA-press
Sursa: deca.md
16.09.2010 Istorii din MD
3258
0

Comentarii 2

 • Fântânaru Adrian:

  Vă rog: Nu mai acordaţi titluri pompoase unor ţigani !
  Nu au nici regi, nici împăraţi, nici baroni.
  Din cîte ştiu eu, ţiganii au Bulibaşă, Dragoman, etc.

  16.09.2010 21:37
 • Sergiu Chirtoaca:

  ba da,,, bulibasa e asa intre gospodarii,,dar Cerari e baron,,,si la moartea lui Mircea (tatal lui Artur) a fost prezent si Lucinschi si alti mari demnitari,,are vila de odihna linga vila fostului KGBist Andropov,,,in plus el are mare influenta si asupra romilor de peste Prut

  24.11.2010 17:50