Sursa imagine: vox.publika.md

Jurnalist român, despre eforturile guvernării de a constitui o nouă coaliție proeuropeană: Amintesc de proverbul vechi ”construiește iarna, car și vara, sanie”

Propunerea făcută de șeful guvernului de la Chișinău oficialilor europeni, de mediere a viitoarei coaliții parlamentare pro-europene, este cu bătaie lungă, susține jurnalistul român Victor Nichituș, într-un articol publicat pe blogul său.

”O invitație făcută atât Bruxelles-ului cât și liderilor formațiunilor pro-europene de la Chișinău spre a construi scenarii de viitor. Este o invitație la construcția unei viitoare majorități parlamentare care să nu-i permită președintelui Dodon să anunțe după alegerile parlamentare denunțarea Acordului de Asociere și întoarcerea Republicii Moldova în siajul Federație Ruse”, consideră jurnalistul.

Nichituș consideră că medierea politică a UE ar putea asigura un guvern pro-european, după alegerile parlamentare din acest an.

”Medierea politică a reprezentanților Uniunii Europene ar trebui să evite o repetare a erorilor comise în campania electorală pentru primăria Chișinău. Un rezultat relativ bun al formațiunilor politice pro-europene ar fi echivalent cu formarea unei coaliții majoritare care să asigure un guvern pro-european. Liderul Partidului Democrat a prezentat deja oficialilor europeni viziunea formațiunii pe care o conduce referitoare la continuarea parcursului european și după alegerile parlamentare. Probabil că premierul Filip, la Bruxelles, a făcut același lucru”, scrie Victor Nichituș.

Jurnalistul citat crede că acțiunile PDM au drept scop asigurarea ireversibilității cursului european al Republicii Moldova.

”Acțiunile Partidului Democrat din Moldova au o consecutivitate politică clară – ireversibilitatea drumului european al Republicii Moldova. Gesturile lui Plahotniuc amintesc de proverbul vechi:  construiește iarna, car și vara, sanie”, conchide Nichituș.

Autor: SV
04.05.2018 Opinii
966
0

Comentarii 0