Sursa imagine: privesc.eu

Petru Bogatu, despre ultima „ispravă” a lui Andrei Năstase: S-a făcut de râs în întreaga lume

Liderul PPDA, Andrei Năstase, s-a făcut de râs în toată lumea, după sesizarea sa la UE, OSCE, Consiliul Europei și corpul diplomatic acreditat în Moldova, împotriva presei care nu îl laudă. Părerea aparține analistului politic Petru Bogatu și este exprimată într-un editorial publicat de portalul deschide.md.

”Liderul Platformei DA reclamă nu știrile false, ci părerile unor comentatori despre persoana sa. Cu alte cuvinte, cere de fapt organizațiilor internaționale să reintroducă delictul de opinie”, scrie Bogatu.

Comentatorul citat se referă la reacția lui Andrei Năstase la unele articole critice, publicate de Nicolae Negru sau Iulian Chifu.

”Sună ca o anecdotă, dar asta e. Andrei Năstase îi reproșează, de exemplu, lui Nicolae Negru că acesta îl consideră  „sculă oligarhică”. Pe Iulian Chifu îl pârăște pentru o analiză în care autorul  îl caracterizează drept „cel mai urât și controversat candidat al opoziției pro-europene”, notează  editorialistul deschide.md.

În opinia lui Petru Bogatu, respectivele articole reprezintă puncte de vedere personale ale autorilor despre politicianul Andrei Năstase, iar a-i pune la zid pentru exprimarea lor este total nedemocratic.

”Delictul de opinie presupune o vină/un oprobriu pentru un punct de vedere exprimat public vis-a-vis de un subiect. Astfel de acuzații la adresa jurnaliștilor sau scriitorilor într-o democrație sunt excluse. Delictul de opinie există doar în dictaturi de genul Iranului, Coreei de Nord, Cubei sau Birmaniei. Andrei Năstase, în necunoștință de cauză, dorește să avem și noi pacostea asta în codul penal”, conchide Petru Bogatu.
 

Autor: today.md
02.05.2018 Opinii
547
0

Comentarii 3

 • timofei:

  Nastase este un cretin, care din pacate reprezinta o parte a societatii noastre, care habar nu au pe ce lumea traiesc si ce inseamna democratie, si pe astia ii taraim spre Europa...

  02.05.2018 13:07
 • Dima:

  Nastase e un pericol real pentru presa, el daca de acum vrea sa arate in presa doar din partea pozitiva, pai daca va ajunge la putere nu va permite deloc sa-l critice cineva.

  02.05.2018 13:22
 • Andrei Nastase:

  Presa care nu ma lauda pur si simplu nu primeste bani de la nashul meu din Frankfurt. Nashu' spune ca are si asa prea multe cheltuieli cu mine

  02.05.2018 14:50