Sursa imagine: Facebook

Lucrările de reparație a drumurilor din Chișinău, inspectate de Silvia Radu: Mai este mult de lucru, dar oamenii sunt la datorie

Primarul interimar al Capitalei, Silvia Radu, a inspectat astăzi modul în care sunt asfaltate drumurile din Capitală. Edilul s-a arătat mulțumită de stadiul lucrărilor, dar a precizat că încă este mult de muncă.

”Am fost în control să văd stadiul lucrărilor de asfaltare. Mai este mult de lucru, dar oamenii sunt la datorie. Orașul va fi reparat!», a scris Silvia Radu, într-o postare pe Facebook.


Amintim că încă la începutul lunii aprilie, primarul interimar al Capitalei a anunţat că urmează o campanie amplă de reparație atât a  străzilor, cât şi a curţilor  blocurilor. Silvia Radu a declarat că va monitoriza personal mersul lucrărilor, iar cei iresponsabili vor fi sancţionaţi sau chiar demişi. În total, s-a preconizat intervenția pe o suprafaţă de peste 900 de mii de metri pătraţi.
 
Pentru lucrările de reparație a drumurilor și trotuarelor sunt prevăzute în acest an 125 de milioane de lei.
 
În același timp, în data de 16 mai 2018 va avea loc concursul pentru elaborarea „Concepției de dezvoltare durabilă a infrastructurii transporturilor pentru teritoriul municipiului Chișinău”. Aceasta este una din cele mai importante strategii ale oraşului și  urmează a fi elaborată în termen de 12 luni.
 
Documentul urmează să prezinte propuneri concrete pentru mai multe domenii, precum crearea de rute ocolitoare, îmbunătățirea rutelor de transport public, extinderea rețelelor pentru bicicliști, reorganizarea și crearea de noi locuri de parcare, amenajări pentru siguranța pietonilor, noi reglementări rutiere etc

Autor: today.md
24.04.2018 Actual
1131
0

Comentarii 2

  • Alexei:

    La prima etapă sperăm să reușească măcar să astupe gropile, pentru că guvernarea liberală chiar a lăsat un dezastru în oraș, eu nu înțeleg cum cu buget de miliarde să ajungem să avem o capitală a borților, nu una europeană.

    24.04.2018 21:15
  • andrei:

    nu poți face tare multe în sistemul infect construit de Chirtoacă, dar totuși i s-a primit Silviei măcar ceva de făcut....

    24.04.2018 21:15