Sursa imagine: publika.md

Un festival consacrat culturii indiene are loc la Chișinău

Bijuterii, haine şi muzica indiană. La Chişinău este în plină desfăşurare marele Festival Indian, astfel, oamenii dornici de a se familiariza cu tradiţiile şi obiceiurile acestei ţări au decis să viziteze evenimentul.

Moldovenii pasionați de cultura indiană au avut posibilitatea să admire bijuteriile şi portul popular al acestei țări.
 
„Putem vizita India aici, în ţara noastră. Este un colţişor în care putem face cunoştinţă cu cultura indiană, cu foarte multe lucruri care se confecţionează anume în această țară. Am văzut multe bijuterii frumoase, fulare şi mă interesez despre tot. Destul de interesant pentru ţara noastră. Mie îmi place, dar mai tare soţul e pasionat de cultura lor. Îmi place India, îmi place muzica lor, filmele, modul cum se comportă, cum se îmbracă, cultura lor în general. Sunt pasionat de mic copil de asta”, au spus vizitatorii evenimentului
 
Marele Festival Indian este organizat la Chişinău în premieră, dar organizatorii spun că-şi doresc să devină o tradiţie. „Am organizat un festival modest, e prima dată, dar pe viitor avem planuri mari. Vom organiza astfel de festivaluri în Bălţi şi Bender sau Tiraspol. Aici oamenii pot alege cosmetică indiană, bijuterii, dar şi haine, adică produse naţionale confecţionate la noi în ţară”, a menționat organizatorul festivalului Tamseel Afaque.
 
Festivalul Indian va fi deschis pentru oaspeţi până la sfârşitul lunii aprilie.
Autor: trm.md
17.04.2018 Actual
713
0

Comentarii 0