Sursa imagine: moldpres.md

Mai multe instituţii de învățământ din raionul Soroca, asigurate cu computere noi

Mai multe instituţii de învăţământ preuniversitar din raionul Soroca vor beneficia de calculatoare noi, pentru care Consiliul raional a alocat peste 150 de mii de lei.

Preşedintele raionului Soroca, Ghenadie Muntean, a vizitat recent trei din instituţiile beneficiare. „Tehnologiile informaționale oferă posibilităţi mai bune de învățare şi noi ne dorim ca un număr cât mai mare de elevi din școlile din raion să profite de acest avantaj. Modernizarea și dotarea instituțiilor de învățământ cu echipament performant este o prioritate pentru autorităţile raionului”, a menţionat Ghenadie Muntean.
 
La rândul său, directorul gimnaziului din satul Vărăncău, Ala Tașnic, a declarat că, în actualele condiţii, învăţământ de calitate nu poate fi fără suport tehnic pe potrivă. „Până în prezent, cabinetul de informatică a avut în dotare nouă calculatoare procurate din resursele proprii ale instituției, ceea ce nu era suficient, de vreme ce avem clase cu un număr de peste 20 de elevi. Astfel, la lecțiile de informatică elevii lucrau câte 2-3 la un computer. Cele cinci calculatoare pe care le-am primit este un progres pentru instituția noastră”, a subliniat managerul gimnaziului din Vărăncău. 
 
După vacanţa de Paşti, calculatoare noi vor fi duse şi la gimnaziile din localitățile Slobozia Cremene, Stoicani, Regina Maria, Cosăuți, precum şi la școlile primare din satele Băxani, Parcani, Slobozia Vărăncău, Ocolina.
Autor: Moldpres
16.04.2018 Actual
511
0

Comentarii 0