Sursa imagine: healthysolo.com

5 motive pentru care să folosești ulei pentru păr

Uleiul pentru păr nu trebuie să lipsească din rutina ta de înfrumusețare. Prin aplicarea uleiului sunt întărite rădăcinile și vârfurile firelor de păr, el asigurând o ”alimentație” adecvată scalpului. Iată de ce este important să folosești ulei pe podoaba capilară o dată la 10 zile.

Pentru dezvoltarea firului de păr   
Uleiul hrănește firul de păr, astfel încât să se dezvolte și să crească mai repede. Uleiul acționează ca un agent de umplere și prin masaj regulat, ajută la recâștigarea proteinelor, vitaminelor și a altor substanțe nutritive pierdute.

Pentru stimularea circulației sângelui
Masajul ajută la deschiderea porilor și o mai bună absorbție a uleiului, îmbunătățind în același timp și circulația sangvină la nivelul scalpului. Aplicarea uleiului pe păr întărește firul de la rădăcină și, de asemenea, ajută la creșterea sănătoasă a podoabei capilare.

Pentru prevenirea infecției fungice și bacteriene
Când porii scalpului sunt închiși, crește riscul de infecție fungică și bacteriană. Acest lucru provoacă probleme precum căderea firelor și apariția mătreții. Uleiul acționează ca un tratament antibacterian și menține podoaba capilară sănătoasă.

Pentru prevenirea și combaterea mătreții
Problema mătreții apare din cauza scalpului uscat, care la rândul să provoacă mâncărime și iritație. Masând scalpul cu ulei, vei stimula glandele să producă mai mult ulei natural, ceea ce ajută la hrănirea scalpului.

Pentru protejarea părului de razele UV
Uleiul pe care-l aplici pe păr îl protejează de razele dăunătoare ale soarelui. În plus, pe lângă faptul că hrănește firul de păr de la rădăcină, îl menține strălucitor și mătăsos.
Aplică o dată la 10 zile ulei pe părul umed (după ce l-ai spălat și nu s-a uscat de tot).
Vei găsi foarte multe feluri de uleiuri, dar important este să-l alegi pe cel care-ți va rezolva problemele podoabei capilare și care să fie potrivit pentru tipul de păr pe care-l ai.
 

Autor: clickpentrufemei.ro
14.04.2018 Caleidoscop
616
0

Comentarii 0