Sursa imagine: tribuna.md

Nicolae Negru, dezamăgit de Maia Sandu: În numele unei solidarități greșit înțelese, a manifestat conformism, lipsă de rezistență în fața presiunilor din afara PAS, din partea liderului PDA

„Maia Sandu a luat o decizie care îi vizează pe chișinăuieni, fiind însă cu gândul la alegerile parlamentare, tratând alegerea primarului de Chișinău ca pe un episod ne-important în biografia PAS, aflat în proces de constituire și consolidare. Aceasta este o greșeală gravă, din punct de vedere politic”, este de părere editorialistul Ziarului NAȚIONAL, Nicolae Negru.

Potrivit lui Negru, Maia Sandu i-ar fi ignorat pe propriii membri de partid din Chișinău, care au avut alt punct de vedere: „Ea i-a neglijat și pe chișinăuienii care au nevoie de un primar competent, capabil să administreze gospodăria municipală, propunându-le în schimb un candidat care nu întrunește aceste calități, un lider de partid făcut cu televizorul, a cărui integritate e discutabilă. În numele unei solidarități greșit înțelese, Maia Sandu a manifestat conformism, lipsă de rezistență în fața presiunilor din afara PAS, din partea liderului PDA, care a pus-o în fața faptului împlinit. Andrei Năstase i-a forțat mâna și ea a cedat. Nu e un semnal bun pentru cei care mizează pe ea, politică fără consecvență, claritate a scopurilor și principiilor s-a făcut și până acum”.

Editorialistul mai spune că decizia Maiei Sandu de a-l sprijini pe Andrei Năstase ar avantaja Partidul Democrat și Partidul Liberal. „Decizia ei avantajează PD-ul și PL, Plahotniuc și Ghimpu își freacă mâinile de plăcere, căci potențialul electoral al PAS a fost diminuat serios prin sprijinul liderului PDA, un candidat vulnerabil din punctul de vedere al integrității și al luptei anti-oligarhice, având în spatele său niște oameni de afaceri, foști parteneri de scheme bancare ale lui Plahotniuc. Năstase, chiar cu ajutorul PAS-ului, este un candidat cu care Silvia Radu și Valeriu Munteanu vor concura mai ușor, decât cu un veritabil candidat din partea PAS”.

De asemenea, sursa citată admite că prin această mișcare Maia Sandu ar putea să-și rezolve problema privind finanțarea partidului. „Posibil, Maia Sandu își rezolvă prin această mișcare surprinzătoare dificila problemă a finanțării propriei formațiuni, PDA fiind conectat la surse financiare obscure, mai curând din partea foștilor parteneri ai lui Plahotniuc. Oricum ai da, etapa romantică din biografia politică a Maiei Sandu o putem considera încheiată, ea intră într-o etapă nouă, mai „pragmatică”, mai „realistă”, idealul integrității, al meritocrației, al unei noi clase politice va trebui să mai aștepte alte vremuri mai bune”, a conchis Nicolae Negru.
 

Autor: SV
02.04.2018 Opinii
2434
0

Comentarii 3

 • Mihai:

  Maia Sandu a demonstrat ca nu are coloana vertebrala si ca rolul de conducator, fie al tarii, fie al capitalei, nu este pentru ea.

  02.04.2018 09:55
 • Efim:

  Maia Sandu si-a sters picioarele de membrii PAS care asteptau un candidat din cadrul acestui partid. Si totul pentru al sustine de Nastase care este din alt partid. Sincer sunt dezamagit.

  02.04.2018 11:35
 • Rustin:

  Prin susținerea sa Maia și-a îngropat tot capitalul politic, alături de Năstase asta înseamnă o carieră politică sinucisă, și astfel Capitala e pierdută sau ei ai făcut-o asta intenționat, fiind proruși taciți?

  02.04.2018 12:15