Sursa imagine: newspascani.com

Chișinăul, lider după numărul infracțiunilor comise în stare de ebrietate

Chișinăul este lider în Moldova în ceea ce privește numărul de infracțiuni comise în stare de ebrietate și înregistrate de poliție în anul 2017 (819).

Miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, şeful Direcției Generale Securitate Publică a Inspectoratului General de Poliție, Marin Maxian, a comunicat că, timp de un an, în republică au fost comise circa 33 de mii de infracțiuni, inclusiv 7 mii în stare de ebrietate.
 
„Printre raioane s-au remarcat Edineț, Soroca și Florești. Cele mai „pașnice” sunt Basarabeasca, Taraclia și Râșcani. O trăsătură caracteristică este faptul că 89% din accidentele rutiere sunt produse de şoferii în stare de ebrietate”, a spus el.
 
Prezentând Harta interactivă a „Consecințelor Consumului de Alcool”, el a subliniat că din 139 de crime premeditate, 108 au fost comise în stare de ebrietate; dintre cele 296 de violuri – 233 în stare de ebrietate; din 192 vătămări corporale grave – 157 fiind produse în stare de ebrietate.
 
Potrivit lui, în pofida intensificării combaterii stării de ebrietate în condiții casnice, care rămâne a fi una dintre sarcinile prioritare ale organelor de drept, este încă prea devreme de a afirma că acest flagel social a fost depășit.
 
„În 2017, în 11491 de cazuri, grupurile de patrulare ale poliției au reținut persoane care au băut alcool în locuri publice sau au avut un comportament inadecvat din cauza acestuia”, a spus Maxian.
Autor: Infotag
14.03.2018 Actual
771
0

Comentarii 0