Sursa imagine: ipn.md

Gheorghe Costandachi: Persoane independente trebuie să devină o forță la alegerile parlamentare

În Republica Moldova sunt multe persoane necompromise, cu demnitate, integritate și verticalitate, dar care nu sunt acceptate de partidele de dreapta, nici de stânga și nici de centrul politic. Anume aceste persoane trebuie să devină o forță în Republica Moldova, să participe la alegerile parlamentare şi să câștige pentru a schimba starea de lucruri din țară. Declarații în acest sens a făcut Gheorghe Costandachi, președintele Centrului Social-Politic European, marți, 13 martie, la o conferință de presă la IPN.

Potrivit lui Gheorghe Costandachi, candidații cu adevărat independenți trebuie să aibă curajul să intre singuri în luptă și să se bazeze pe cetățeni. El susține că anume ei trebuie să contribuie la consolidarea societății, unindu-și forțele și capacitățile, dorința și curajul. „Când vorbim despre candidați independenți, trebuie de înțeles persoane fără susținere politică de partid directă sau indirectă. În jurul lor se vor uni cetățenii și forțele sănătoase ale societății, pentru interesul Republicii Moldova”, a spus Gheorghe Costandachi.
 
În viziunea lui Gheorghe Costandachi, Republica Moldova are nevoie de un Parlament format din oameni model, cu calități, care au realizat ceva în viață la nivel profesional, personal și social. „Ei nu trebuie să accepte compromisuri când este vorba de incompetență, minciună, hoție, oportunism. Nu trebuie să permită exploatarea cetățenilor în interesul grupărilor minoritare și politice și trebuie să declare război prostiei, corupției și mafiilor”, afirmă Gheorghe Costandachi.
 
Președintele Centrului Social-Politic European afirmă că din anul 1994 și până în prezent trebuiau să existe diferite concepte și viziuni referitoare la dezvoltarea acestui teritoriu din partea tuturor celor care au guvernat, dar acest lucru nu s-a întâmplat. Majoritatea nu au făcut altceva decât să folosească funcțiile în interes personal, în detrimentul interesului general al cetățenilor. Republica Moldova are nevoie de un model de dezvoltare socio-economică bazat pe planificare strategică aprofundată, cu obiective de dezvoltare bine echilibrate și de lungă durată.
 
Președintele Centrului Social-Politic European a venit cu inițiativa de a crea un centru unic de organizare și suport al viitorilor candidați independenți, astfel încât aceștia să poată acționa corelat și să devină o forță puternică în alegerile parlamentare. Gheorghe Costandachi a mai spus că trebuie susținut modelul candidatului independent puternic, care are capacitate de analiză, comunicare, implicare și asociere în scopul găsirii și implementării celor mai bune soluții pentru dezvoltarea Republicii Moldova.
Autor: IPN
13.03.2018 Actual
861
0

Comentarii 0