Sursa imagine: ipn.md

Uniunea Scriitorilor din Moldova aderă la Declaraţiile de Reunire cu România

Uniunea Scriitorilor din Moldova salută şi aderă la declaraţiile de reunire cu România, semnate de consiliile locale, orăşeneşti şi raionale din peste 100 de localităţi ale ţării.

Într-o declaraţie a organizaţiei se spune că acestea sunt în consens cu Declarația de Reunificare a Republicii Moldova cu România din data de 28 octombrie 2015 a Uniunii Scriitorilor.
 
În document se sublinia că acest act de justiție istorică ar constitui singura  modalitate de a evita un colaps economic și social. Uniunea Scriitorilor consideră că următorul pas care se impune ar fi constituirea unui grup de lucru format din reprezentanți ai guvernelor și parlamentelor Republicii Moldova și României care ar elabora o foaie de parcurs a procesului de re-apropiere multilaterală a celor două state românești.
 
Până în prezent 109 localități au semnat simbolica Declarație de Unire, iar pe 10 martie, aleșii locali din Republica Moldova au participat la un dineu organizat de primarul orașului Iași, Mihai Chirica. În cadrul întâlnirii a fost înființată Liga Aleșilor Locali din Republica Moldova și România.
Autor: IPN
13.03.2018 Actual
930
0

Comentarii 0