Sursa imagine: clickpentrufemei.ro

4 motive să incluzi ciupercile în alimentație

Pe lângă gustul bun pe care-l au, ciupercile sunt apreciate pentru calitățile lor nutritive excepționale, fiind considerate o sursă bună de proteine, recomandate în special vegetarienilor și persoanelor care țin post.

Proprietăți anticancer
Potrivit numeroaselor studii realizate, în care au fost analizate mai multe tipuri de ciuperci, s-a descoperit ca acestea opresc dezvoltarea celulelor canceroase, consumul acestora fiind adeseori asociat cu prevenirea cancerului de sân. În același timp, lentinanul – un compus regăsit în ciuperci îmbunătățește sistemul imunitar, împiedicând dezvoltarea tumorilor.

Cresc imunitatea
Ciupercile conțin beta-glucan, un tip de zahăr găsit în peretele celular al fungilor,  care ajută la îmbunătățirea imunității, de aceea este bine să le consumi cât mai des, în special cât mai puțin preparate termic.

Micșorează nivelul colesterolului
În general, ciupercile nu conțin colesterol, însă sunt o sursă bună de chitină și beta-glucan – care ajută la micșorarea colesterolului. Fitonutrienții conținuți împiedică acumularea reziduurilor și mențin tensiunea arterială, îmbunătățind circulația.

Stopează procesul îmbătrânirii
Datorită antioxidanților pe care îi conțin, ciupercile au fost asociate de-a lungul timpului cu menținerea tinereții. Stopează îmbătrânirea celulelor și acest lucru este vizibil cu ochiul liber, mai ales dacă le consumi des.

Autor: clickpentrufemei.ro
13.03.2018 Caleidoscop
718
0

Comentarii 0