Sursa imagine: politics.md

Nicolae Negru: Vlad Plahotniuc a făcut o propunere realistă, iar acum Andrei Năstase s-a pomenit în situația politicianului „care dezbină forțele proeuropene”

Liderul Partidului Platforma „Demnitate și Adevăr” (PPDA), Andrei Năstase, s-a pripit când și-a anunțat candidatura pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău, iar acum formațiunea pe care o conduce „s-a pomenit în off-side”, după anunțul lui Vlad Plahotniuc, care a spus că Partidul Democrat (PD) va susține candidatul comun al forțelor proeuropene.

De această părere este editorialistul Ziarului NAȚIONAL, Nicolae Negru.

Potrivit lui Negru, liderul PD a făcut o propunere realistă, iar acum Andrei Năstase s-a pomenit în situația politicianului „care dezbină forțele proeuropene”.

„Năstase vrea să silească celelalte partide să-l accepte pe el candidat unic, dar anunțul PD îi dă peste cap planurile electorale. Ar face bine să-și suspende candidatura și să participe cu celelalte partide proeuropene la negocieri privind desemnarea candidatului comun. Acum identificarea unui candidat comun va fi foarte dificilă, dacă Năstase nu își va suspenda candidatura sa și nu se va așeza, împreună cu ceilalți lideri proeuropeni, la masa tratativelor pentru găsirea unui candidat comun”, a precizat Nicolae Negru.

Acesta a mai adăugat că, în cazul în cere partidele proeuropene nu vor ajunge la un numitor în privința înaintării unui candidat comun, atunci PD ar putea înainta un candidat independent, care nu va fi „legat” de formațiunea condusă de Vlad Plahotniuc. „Dacă Partidul Acțiune și Solidaritate, Partidul Unității Naționale, PPDA, Partidul Liberal și Partidul Popular European din Moldova nu identifică un candidat comun înaintea primului tur, atunci democrații ar putea înainta un candidat independent, care să nu poate fi „legat” de PD. Plahotniuc încearcă astfel să îndrepte alegerile locale pe linia confruntării geopolitice chiar din primul tur”, a mai adăugat sursa citată.

Nicolae Negru s-a referit și la prima declarație a vicepreședintelui PPDA, Alexandru Slusari, care a spus că oferta lui Plahotniuc ar fi „un măr otrăvit”.

„Slusari spune de fapt că Năstase nu are de gând să țină cont de ceea ce vor celelalte partide. El procedează exact așa cum a anticipat Plahotniuc, care a spus că va sprijini candidatul identificat de PAS, PUN, PPDA, PL și PPEM”, a conchis editorialistul Ziarului NAȚIONAL.
 

Autor: politics.md
06.03.2018 Opinii
1016
0

Comentarii 3

 • Rodica:

  Cit de rau n-ar parea Plahotniuc, el actioneaza politic, dar nu merge dupa principii copilaresti precum face acum PAS si DA.

  06.03.2018 15:21
 • mihail.:

  o lovitura sub centura lui Nastase, nu s-a asteptat ca liderul de partid Plahotniuc sa fie atat de solidar si receptiv situatiei.

  06.03.2018 16:09
 • Grișa:

  El totdeauna a făcut asta... cel mai interesant e că el e un aliat fidel al lui Usatîi și Dodon.. deja ați uitat cum el cu un an și ceva în urmă făcea marșuri cu ei de mână ?

  06.03.2018 16:55