Sursa imagine: unimedia.info

Chiril Lucinschi va sta încă 30 de zile în arest la domiciuliu

Judecătoria municipiului Chişinău, sediul Buiucani, a prelungit cu încă 30 de zile mandatul de arest la domiciliu pentru ex-deputatul Chiril Lucinschi, cercetat în dosarul fraudelor de la Banca de Economii, Banca Socială şi Unibank. Potrivit magistraţilor, decizia este cu drept de recurs timp de trei zile la Curtea de Apel. Tot astăzi, instanţa a dispus încheierea cercetării judecătoreşti pe acest caz. Încheierea nu se supune niciunei căi de atac.

„Nu există nicio bănuială rezonabilă pentru menținerea arestului.  Cred că pentru ei este o mare frică să rămân aici, dar eu voi rămâne atâta timp cât trebuie pentru a-mi proba nevinovăția”, a comentat decizia instanței Chiril Lucinschi.
 
Nemulțumiți s-au arătat și avocații lui Chiril Lucinschi, care au catalog decizia drept una neîntemeiată. „Considerăm că decizia este neîntemeiată. Procurorul a invocat lipsite de probe. Măsura este una inutilă. A fost încheiată cercetarea judecătorească și ni s-a acordat o lună pentru a ne pregăti de dezbaterile judiciare”, a declarat avocata lui Lucinschi, Corina Stratan.
 
Potrivit procurorului de caz, demersul de prelungire a fost motivat de riscul eschivării inculpatului de la instanța de judecată.
 
Totodată, în cadrul ședinței de astăzi, instanța de judecată a refuzat mai multe cereri ale apărării ca fiind neîntemeiate, inclusiv cerea privind numirea unei expertize financiar-bancare, decizie criticată de către Chiril Lucinschi și avocații săi.
 
„Nu pot să comentez. Este o decizie contrar legii”,a  declarat avocata Corina Stratan.
 
„Cred că viteza care este manifestată de inst și cu care se respinge orice cerere, denotă faptul că și sentința deja este gata. Vor să forțeze nota și cât mai repede să termine acest dosar”, a mai declarat Chiril Lucinschi.
 
Amintim că, Chiril Lucinschi a fost reținut pe 25 mai, iar ulterior a fost plasat în arest la domiciliu. Ex-deputatul este învinuit de spălare de bani, dar și de încălcarea regimului de declarare a averii, pe motiv că în declarația sa de avere a tăinuit calitatea sa de proprietar al unei companii, despre care se presupune că ar fi fost implicată în frauda bancară. Chiril Lucinschi pledează nevinovat.
Autor: trm.md
14.02.2018 Actual
416
0

Comentarii 0