Sursa imagine: moldova24.info

Vlad Plahotniuc: Statul ar putea achita o parte din costul apartamentelor pentru funcționarii publici

Statul ar putea achita o parte importantă din prețul apartamentelor în locul bugetarilor, pentru a-i face să rămână să lucreze în serviciul public. Anunțul a fost făcut de către liderul Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, în cadrul briefing-ului săptămânal al formațiunii.

Potrivit lui, Departamentul Economic al PDM, în comun cu specialiștii din Guvern, urmează să facă o analiză a modului în care, prin intermediul programului ”Prima Casă”, ar putea fi oferite facilități suplimentare pentru funcționarii publici.

”Ne dorim să găsim soluții cât mai eficiente de a-i motiva să lucreze în continuare în sistemul de stat, dar și să atragem cât mai mulți tineri în acest sector. Mă refer la achitarea de către stat a unei părți importante din prețul imobilului achiziționat. Urmează ca mărimea acestei parți, care va fi achitata de stat, s-o comunicăm după ce vor fi făcute toate evaluările”, a declarat Vlad Plahotniuc, citează today.md.

Vlad Plahotniuc a mai spus că proiectul ”Prima Casă” a ajuns în fază finală de elaborare, iar de luna viitoare va deveni funcțional. Potrivit lui, sondajele de opinie arată că acest proiect este așteptat de oameni. Totuși, pentru a nu lăsa loc de interpretări, Guvernul urmează să lanseze o amplă campanie de informare despre modul în care va funcționa acest proiect, cine sunt posibilii beneficiar și cum poate fi accesat acest program.

”Am propus Guvernului să aibă o comunicare activă cu băncile comerciale, astfel, încât programul să fie operațional începând cu luna martie si să reducem la maximum birocrația în implementarea lui”, a adăugat Vlad Plahotniuc.
 

Autor: moldova24.info
13.02.2018 Actual
299
0

Comentarii 3

 • Maria:

  E foarte interesant. Va aparea iarasi o casta cu privelegii spre deosebire de ceilalti tineri bugetari care vor fi nevoiti sa plateasca deplin( sau , daca e vorba de anul electoral,li se arunca bombonica sa aleaga puterea}. Daca vor atat de mult sa ajute, poftim. Las-sa traiasca in aceste apartamente pana isi cumpara pe ale lor, sa plateasca numai pentru servicii. Sau sa fie pusi toti in conditii egale.

  13.02.2018 15:47
 • Vasile:

  Plahoniuc serios? Asta ar fi o solutie reală pentru ca Moldova sa-si convinga tineretul a ramina sa lucreze acasa.

  13.02.2018 15:54
 • Andrei:

  Anume astfel de initiative si e normal sa vina din partea unui partid care se pretinde a fi unul cu doctrina "social-democrata"

  13.02.2018 16:16