Sursa imagine: moldpres.md

Familiile social vulnerabile vor primi detectoare ale gazelor toxice emanate de instalațiile de încălzire

Familiile social vulnerabile vor primi gratuit detectoare ale gazelor toxice emanate de instalațiile de încălzire, a declarat astăzi liderul Partidului Democrat din Moldova (PDM), Vlad Plahotniuc, în cadrul unui briefing de presă.

Președintele democraților a cerut responsabililor de la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) al MAI sporirea măsurilor de securitate în utilizarea sobelor și altor utilaje de încălzit.
 
„Există o statistică îngrijorătoare privind decesul unor persoane, chiar familii întregi, prin asfixiere, din cauza unor defecțiuni apărute la sobele cu care se încălzesc în timpul iernii. Am cerut responsabililor să vină cu soluții pentru a combate acest fenomen, în prima fază prin instalarea gratuită pentru familiile nevoiașe a unor detectoare care să alerteze persoanele aflate în locuință în momentul în care apar astfel de probleme, în așa fel încât să se poată salva”, a spus Plahotniuc.
 
„De asemenea, urmează să fie analizate modalități de conștientizare a tuturor cetățenilor în privința acestui pericol, prin derularea unor campanii de informare în legătură cu măsurile care trebuie luate pentru a preveni astfel de accidente tragice", a menționat Vlad Plahotniuc.  
 
Conform datelor IGSU, de la începutul anului, au fost înregistrate 219 incendii, în urma cărora au decedat 27 de persoane, printre care doi copii. În datele statistice sunt incluse și incendiile provocate de exploatarea necorespunzătoare a sobelor, aparatelor electrice de încălzit sau a instalațiilor de încălzit pe bază de gaz natural.
Autor: Moldpres
13.02.2018 Actual
269
0

Comentarii 3

 • Dumitru:

  In SUA nu se da casa in exploatare pina nu e doata cu astfel de sistem anti-incendiu. la noi ca deobicei :D Ei da vad ca cineva totusi isi bate capul si incearca.

  13.02.2018 16:00
 • Dinu:

  Buna initiativa, astfel se va asigura securitatea acestor persoane, si se vor evita multe tragedii.

  13.02.2018 16:22
 • Spencer:

  În timp toate partidele de pe arena politicii modlovenești se în luptele lor politice, PDM-ul se concetrează pe anume bunăstarea vieții cetățenior.

  13.02.2018 18:34