Sursa imagine: romaniatv.net

Ce dietă urmezi în funcție de grupa sangvină

În funcție de tipul grupei tale de sânge, anumite alimente îți fac bine și altele nu. Medicul american Peter D'Adamo, creatorul dietei pe baza grupelor sangvine, are câteva recomandări în această privinţă.

Grupa A: tipul agricultorului
Potrivit antropologilor, grupa sangvină A s-a format în perioada de trecere de la vânătoare la agricultură, când alimentația a început să fie diversificată. Cei care aparțin acestei grupe au nevoie de alimente care susțin sistemul imunitar. Trebuie să mănânce mai des fructe și legume, de preferință din surse organice, pentru că sunt mai sensibili la pesticide. Le este benefică o dietă săracă în produse de origine animală – carne, lactate, brânzeturi. Ar fi bine să evite și alimentele care conțin gluten, produsele din grâu, ovăz, secară și să-și ia grăsimi bune din nuci și semințe. Evită cafeaua, băuturile alcoolice, hidratează-te bine și bea mai des ceaiuri medicinale!

Grupa 0: tipul vânătorului
Despre grupa 0, se spune că este cea mai veche, cea pe care o aveau primii oameni, locuitori ai peşterilor. Strămoşii noştri se hrăneau, pe atunci, cu vânat şi plante sălbatice. Dacă ai această grupă, mănâncă mai puține alimente care conțin carbohidrați și mai multe alimente care îți aduc proteine (pește, vită, miel, ouă). Ai avantajul de a putea metaboliza colesterolul din produsele de origine animală. Totuși, fii cumpătată în privința consumului de lactate și brânzeturi, dar și de fructe foarte dulci, care cresc nivelul glicemiei. Evită alunele, porumbul, fasolea.

Grupa B: tipul nomad
Cei cu tipul de grupă B s-au adaptat unei diete diverse, bazate pe carne, produse lactate și legume. A apărut la popoarele nomade, care erau în mișcare, pentru a traversa regiuni întinse. De aceea, oamenii cu grupa sangvină B au o toleranță crescută la o varietate de alimente. Au nevoie de o dietă echilibrată. Le sunt recomandate fructele, legumele, în special cele verzi, carnea, mai puţin cea de pasăre. Lactatele pot fi consumate dacă sunt bine tolerate și nu le dau indigestie, cu atât mai mult cele cu conţinut ridicat de grăsimi. Este indicat să evite alimentele care conțin gluten sau care balonează – grâul, porumbul, hrișca, lintea.

Grupa AB: tipul modern
Este o grupă de sânge mai rară şi a apărut mai târziu, ca urmare a migraţiei diferitelor grupuri de oameni. Despre persoanele cu grupa de sânge AB se știe că pot digera cu ușurință diferite alimente, chiar și proteine sau grăsimi în cantitate mai mare. În ceea ce priveşte alimentele benefice, acestea reunesc caracteristicile grupelor A și B. Celor cu grupa AB le sunt benefice legumele, fructele, peștele, cerealele. Trebuie să evite consumul de cafea și alcool.

Grupa de sânge îți influențează sănătatea
Mai multe studii efectuate de oameni de ştiinţă şi medici specialişti americani au condus la concluzia că grupa de sânge are legătură cu riscul de a suferi de anumite afecțiuni. De pildă, persoanele cu grupa A sunt predispuse la infecţii cu rotavirusuri, agenţi patogeni care produc diaree şi deshidratare severă în cazul copiilor, la anemie, osteoporoză, hipotiroidism, hipertensiune și diabet zaharat. În cazul femeilor cu grupa B, riscul de a face atac de cord este cu 17% mai mare decât la persoanele cu alte grupe sangvine. S-a observat și că aceia care au grupa AB prezintă un risc cu 30% mai mare de a suferi de stop cardiac faţă de cei cu grupa 0. În cazul grupei de sânge 0, se pare că nivelul hormonului de stres din organism este mult mai ridicat, ceea ce poate determina îmbătrânirea prematură și mâncatul pe fond nervos.

Autor: clickpentrufemei.ro
11.02.2018 Caleidoscop
984
0

Comentarii 0