Sursa imagine: radiochisinau.md

Vlad Țurcanu despre șansele unei coaliții a partidelor pro-europene la alegerile parlamentare 2018

Șansele ca partidele proeuropene să se unifice, pentru viitoarele alegeri parlamentare, sunt reduse, consideră analistul politic Vlad Țurcanu. El a explicat în emisiunea „Ora de Vârf” de la Radio Chișinău că acest lucru se datorează neîncrederii cronice între potențialii aliați, inclusiv suspiciunii că unii dintre aceștia ar avea legături invizibile cu partidele de sistem, care ar urma să se materializeze în Parlament.
 
Electoratul va rămâne și el dispersat, iar voturile se vor risipi, a mai  remarcat Vlad Țurcanu.
 
„Contează și viziunile pe care le împărtășesc diferite partide față de riscurile din viitor. În timp ce unele partide consideră că pericolul rusesc primează, alții luptă cu fenomenul oligarhic în primul rând. Se învinuiesc unii pe alții de miopie politică, de lipsă de clarviziune. Și toate aceste detalii fac ca o posibilă alianță între partidele antisistem, proeuropene eventual să întârzie. Dar cu cât mai mult se apropie alegerile parlamentare, cu atât mai greu va fi pentru aceste partide să se prezinte în fața electoratului ca o alternativă pentru ceea ce reprezintă la ora actuală Partidul Democrat cu aliații săi și Partidul Socialiștilor cu liderul său nedeclarat la președinție”, consideră Vlad Țurcanu.
Autor: Radio Chișinău
30.01.2018 Opinii
1528
0

Comentarii 2

  • Cornel:

    Sondajele arată că Dodon cîștigă pînă atunci, o schimbare de mentalitate și tactică trebuie să o aibă Maia Sandu, care dacă va continua să atace PD-ul nu va aduce nici un plus valoare, vine Dodik și ne duce la nenea Putin și sa zis și cu UE și cu Maia !

    30.01.2018 09:56
  • Victor:

    Pentru asta e nevoie ca Partidul AS al Maiei Sandu să de-a dovadă de maturitate și responsabilitate politică, lucruri care îi c-am lipsesc !

    30.01.2018 09:57